Såhär fint är mitt "förråd" som jag har mi...

img_0046 (MMS)

Såhär fint är mitt "förråd" som jag har mina saker i tills jag och Ticke flyttar till Bro.


Tack, Mia.

Min kära vän Mia är en räddare i nöden. Jag har inte kunnat hämta ut mina Citodon ännu, så jag ska förbi henne och hämta Dexofen istället. Det är bra!

Dum.

Jag är dum. Dum, dum, dum. Så.. Nu vet ni om det också.

Min rygg gör lite ont för tillfället.

Jag orkar inte blogga.

Typ, PUSS!

En bild säger mer än tusen ord..


Ticke, världens finaste grabb.


Jaa.

Jag har rökt upp min sista cigarett som jag hade. Jag ska verkligen göra ett försök att sluta röka, speciellt med tanke på att Christopher har astma.. Och hur fräscht är det egentligen att hans mamma stinker rök dagarna i ända? Inte ett dugg. Dessutom har jag också astma, inte så jävla cleaver att röka då, va?
Min rygg mår knappt märkbart bättre. Tickes pappa kommer ta ut VAB så länge jag är sjukskriven, så imorgon måste jag kontakta Danderyd's Sjukhus och be om ett sjukintyg. Tacka vet jag Zacke som har en jobbtelefon jag kan få låna så att jag slipper bli av med alla pengar på mitt kontantkort.

Skrivet igår kväll vid 20-tiden.

Tack mänskligheten!

Tack mänskligheten för att jag har blivit sjuk. Eller inte. Men tack för att Tickes pappa ringde mig och frågade hur jag mådde och om han skulle ta Ticke i helgen ändå. TACKTACKTACK! Jag måste fan vila upp mig nu, bli en normal människa.. Och hämta ut mina mediciner. Annars kan jag inte bli normal. Och förresten, har jag nämnt att jag ska sluta röka?

Hostar, snorar och VA?!

Jag är en vandrande bakteriehärd. Eller jag antar att jag är det. Jag har fått årets värsta pollenallergi. Jag snorar, hsotar och nyser om vartannat, det kliar i svalget och i halsen och i ögonen och upp i öronen och jagvetfanintevartjagtarvägensnart! Och till råga på allt har jag fått ryggskott, min astma börjar sätta igång ordentligt nu och jag har mediciner att hämta ut till MIG för sammanlagt 1300:-. Hur fan ska det här gå ihop?
Christopher är iallafall frisk *peppar, peppar* Han är på dagis nu och leker förhoppningsvis av sig massor med energi. Han var söt och snäll imorse, väckte mig och berättade att han blödde ur näsan.. Så det var bara gå upp och klä av soffkuddarna och slänga det i tvättmaskinen. Och sen tittade jag på klockan.. TJUGO ÖVER NIO!? Jaja, han kom bara 40 minuter sent till dagis idag och det gjorde inget att han blev sen.
Nu ska jag snora lite ute på balkongen och hoppas på att min syster svarar i telefon när jag ringer henne!

PUSS!

Jag börjar om.

Ja, nu börjar jag om. God morgon! Christopher och jag försov oss ganska rejält idag. Jag antar att det beror på att jag var inne på akuten igår och inte kom hem förrns vid tre-tiden, för jag vaknade iallafall inte av min väckarklocka. Och förresten, vem är idioten som ringer mig TRE gånger vid halvsex på morgonen?! Inte okej, alltså.
Om ett tag ska jag ner till centrum och möta C. Jag ska ha min deklaration så att jag kan gå bort till soc. och lämna in en ansökan, fast jag kommer nog vara tvungen att vänta ett tag innan jag går dit. Dom har ju lunchstängt mellan 12.00-13.00 och jag och C ska mötas halvtolv. Aj, min rygg om jag ska behöva stressa bort dit..


Igår var Mia och Aurora här.


Min rygg har något. Typ, ryggskott?

Okej.. Jag har typ RYGGSKOTT? Hah, hur fel är inte det på en skala? Arbetslösa Sandra med ryggskott, vad ska min handläggare på soc. säga? Nej, just det.. Jag behöver inte söka jobb förrän jag har flyttat. Tack, Televerket!

Schack.

Jag väntar på att Dennis ska komma hit. Han ska skjutsa in mig till Danderyd's sjukhus, TACK! Min rygg och bröstkorg, högra armen och höger sida av halsen (!!) är helt borta. Usch på allergier och förkylningar och allt vad det heter!
Nu ska jag fortsätta spela schack med Zacke. Tro det eller ej, men jag tycker fan att schack är jätteroligt!

PUSS!

Pollenallergi..

Jag har tillbringat 1,5 timme hos läkaren idag. Först pratade vi om olika mediciner mot min pollenallergi, sen skrev ut dom och så skrev hon ut nya astmamediciner också. Jag kommer fr.o.m. fredag (förhoppningsvis) ta sex eller sju olika mediciner fyra ggr. om dagen. Jag hatar att vara pollenallergiker!

Snyggingar!

Imorse när jag och Ticke skulle gå till dagis fick han ha på sig sina skor som han fick av sin moster i julklapp. Nya skor, ny mössa och nya vantar, det är snyggt!


Nya snygga skor,

.. nya mössan och vantarna och..

.. Tickes snygga mamma (bilden gör mig inte rättvis)!

Såhär låg Ticke och Zacke och sov häromnat...

dsc02261 (MMS)

Såhär låg Ticke och Zacke och sov häromnatten. Grabbarna grus!


Jag är en lycklig tjej.

Jag känner mig så otroligt lycklig. Jag är glad att jag har riktiga vänner som ställer upp i vått och torrt. Jag är glad att Nathalie och Zacke öppnade sitt hem för mig och Christopher. Jag är glad att Kate ska flytta till Örebro så att jag kan hyra hennes lägenhet i andra hand, men det ska bli tråkigt att hon flyttar, för då kan vi inte träffas så ofta längre. Jag är glad att jag och Christopher äntligen får den hjälp vi behöver från soc. och BUP och andra instanser, även fast hot om polisanmälan och kontakt med JO och barnombudsmannen var tvunget att mejlas iväg till soc. Jag är glad över att jag lyckades välja en BRA förskola till Christopher, men ledsen över att han antagligen måste sluta där snart. Och så är jag självklart glad över att jag har kaffe hemma.
Men jag är nog mest glad över livet i sig. Idag älskar jag livet!


Och jag är den lyckligaste Sandra i hela världen, för jag har
en son vid namn Christopher.


Ticke med alla småhundar. Sötnosen!

img_0034 (MMS)

Ticke med alla småhundar. Sötnosen!


Jag är inte rädd, jag kan flyga!

Jag måste bara berätta om en sjukt läskig grej som hände mig idag! Jag stod i duschen och ahde precis schamponerat håret och tvättat bort tvålen från ansiktet. När jag öppnade mina ögon såg jag att lampan var släckt (dimmern var nerdragen). Jag ropade på Nathalie och frågade varför hon hade släckt lampan och hon svarade att hon inte hade gjort det. Plötsligt började lampan lysa starkare, och sen svagare igen. Det var alltså som att någon stod och tryckte på dimmern hela tiden. Jag fick panik!
"NATHALIE! Varför släcker du hela tiden?!"
"Men jag sitter ju och tittar på TV!"
"Vem är det som släcker och tänder hela tiden? Kan du komma hit Nathalie?"
"Nej, det där får du klara själv."
"KOM HIT NU!!!"
Nathalie ställde sig utanför dörren och jag sa åt henne att öppna, så hon gjorde det och började skratta. JAg hade duschat så varmt att det blivit imma på knappen till dimmern så den "trodde" att någon tryckte på den. Haha, jag har nog aldrig varit så rädd i duschen förut!

Tänk er att jag såg ut såhär.. Fast jag är ju blond, haha.


Nya skor.

Jag köpte ju nya skor idag, and I lööööv them!


Platta skor och kramper i nacken.

AJ! Jag har en förslitningsskada i ryggen, precis under höger skulderblad. Precis där har jag så himla ont idag, så ont så jag nog hellre skulle ligga med riktigt jävla jobbiga värkar istället. Jag har så ont så jag blir lätt illamående och jag skulle vilja spy ner allt som rör sig.
Idag har jag varit nere i centrum, uppe på Arbetsförmedlingen, uppe på Försäkringskassan, barnbidragsfikat med Mia, köpt ett par nya, fina platta skor.. Och hämtat Ticke från dagis. På dagis fick J hjälpa mig att klä på honom, E mutade honom med en ballong eftersom det är J's sista dag idag och jag hämtade vagnen. TACK GUD för att Ticke är så lat att han inte vill använda sina små knubbiga ben till att gå själv med. Eller tack till mig själv som är så himla snäll mot honom at jag inte bara tar bort vagnen.

Nu ska jag stretcha min rygg, försöka få bort lite av det onda och så ska jag klä på mig och så. Nyduschad Sandra är en bra Sandra!

"Jag hatar att hata dig."

Ja, vad säger man?
"Ibland hatar jag att hata dig
vet du det. Du kan få köpa
öl åt mig för en hundring. Okej?
"

Söta lilla lillebror, alltså. Synd att han inte har något eget legitimation bara, men det fixar vi den här månaden. Eller hur Petra?

Barnbidragsfika med Mia

God morgon! Mia ringde och väckte mig för en halvtimme sen. Vi brukar alltid ses i centrum när barnbidraget har kommit, efter att ha lämnat barnen på dagis. Vi frukostfikar, tar en cigg och sen går vi åt varsitt håll. Mysigt! Idag ska vi göra samma sak, fast nu ska Aurora med. Idag kanske jag t.o.m. vågar titta på henne en längre stund utan att vara rädd att hon ska gå sönder.



Jag har fått typ 25 nya läsare den senaste veckan. Kuljul, men vilka är det som läser? Varför?

ETT LEJON!

Idag har jag och Ticke varit ute. Igen. Precis hela dagen har spenderats utomhus, föruto en snabbis när vi var inne för att äta lunch. När klockan var 16.20 kom R över med lille Spike. R skulle sticka och träna och Spike hade tydligen sagt att han ville leka med mig och Ticke själv. Sen när började hundar prata? Vi tog iallafall en riktig långpromenad ut mot Säby, förbi fågeltornet. Vi såg jättemycket blåsippor i skogsbrynet och i diket på en skuggig plats var det lite snö och is kvar. Det är så himla fint och mysigt att gå i naturen! Synd bara att jag inte klarar av att göra det ensam med Ticke. Jag har ju sån fruktansvärd myrfobi, så jag måste gå snabbt, annars kan myrorna hinna klättra upp på mig.
När vi hade varit ute och gått i nästan 45 minuter kom vi fram till en hage där det var hur mycket långhåriga kor som helst! Highland cattle, eller vad heter dom? Ticke fick iallafall syn på en och utbrast: "MAMMA! ETT LEJON!!!". Jag försökte förklara att det var en ko med långt hår. "Nej, mamma! Det är ett LEJOOOOOON!". Jaja, han får väl tycka att det är ett lejon då.



V
i var ute och promenerade i naturen i nästan två timmar och det var hur skönt som helst. Jag måste bli av med min myrfobi nu, jag vill kunna vara ute i naturen med Ticke utan att få panik.
Nu ska jag kolla lite på CSI innan Nathalie och Zacke kommer hem.

PUSS!

En dag att glädjas åt.

God morgon! Fr.o.m idag blir det inget dagis för Ticke på måndagar och fredagar fram till slutet av maj. Han kommer gå 15 timmar i veckan, för jag har tydligen några föräldradagar kvar att ta ut. Det sla bli mysigt att få umgås lite mer med Ticke, men jag lär vara helt slut när helgen väl kommer!
Soc har ju förresten hittat en kontaktfamilj åt Ticke. Det är två vuxna (man och kvinna) och två barn (flickor, 2 och 4 år) och ett tredje barn på väg. Dom tror att dom kommer orka med att ha Christopher också, trots det nyfödda barnet som är beräknat i maj. Vi ska träffas fredagen den 30:e april i Kvarnhuset och jag hoppas att det känns bra mellan oss då. Både jag och Christopher behöver det här, jag är alldeles för trött hela tiden och Christopher är alldeles för... Aktiv hela tiden. Om man nu kan vara för aktiv?
Idag ska vi till BUP. Det blir jag, Ticke och hans pappa. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra där idag, dom ville egentligen träffa Christopher och hans pappa själva först för att se hur samspelet mellan dom två är. Men nu blev det inte så, vi träffas alla tre där istället.


Ticke tycker om att träna.

Nu ska jag göra mig fin, skicka ett sms till Mia och sen ska jag och Ticke klä på oss och gå ut.

PUSS!

"Ska du följa med min pappa hem?"

Jag glömde ju berätta om 6-årige Sebbe som vi träffade igår. Han var riktigt söt! Han gick bredvid sin pappa och så vände han sig till Nathalie och sa:
"Ska du följa med min pappa sen?" Nathalie sa att hon skulle följde med Zacke hem, och då sa tydligen Zacke att "hon därborta ska följa med honom" och syftade på mig. Så Sebbe vände sig till mig.
"Vad heter du?"
"Sandra, vad heter du?"
"Sebastian.. Ska DU följa med min pappa hem sen?" Haha, så söt liten unge! När vi skulle gå tillbaka till bilen när vi skulle åka hem så sa Sebbe att jag hade fisit.
"Nehejdu, jag fiser minsann inte!"
"Vadå, är du som min mamma eller? För fin för att fisa?"

Barn alltså.. Och idag när vi skulle gå hem efter att ha träffat en kompis så frågade Christopher:
"Ska min mamma följa med dig hem?"
"Det får du fråga din mamma om, Ticke." svarade den där lille kompisen.

Nu ska jag och Ticke ner till centrum en snabbis och köpa lite grejer. Dennis var snäll och lånade ut en hundring till mig tills på tisdag, det är najs!

En vanlig rubrik..

Hm, var ska jag börja? Gårdagen spenderades utomhus, förutom en liten stund när vi gick in för att äta middag (som åts på balkongen, alltså utomhus). Vi avverkade ett par olika lekparker och umgicks med Agge. På kvällen åkte jag, Nathalie, Ticke, Zacke och P iväg till bilträffen i Barkarby. Där träffade vi Carro och Nille och deras lille son Cleo. Det var väldigt länge sen jag träffade Carro, så det var riktigt kul! Synd bara att vi inte hann ses en längre stund, men jag tycker att vi ska boka in en helg eller så snart!


Såhär snyggt låg Ticke och sov häromnatten.

Idag har jag och Ticke varit ute igen. Vi gick hemifrån vid tolv och kom in vid två för att äta, sen ut igen. Vi kom hem för ungefär 45 minuter sen. Idag har vi varit borta vid Aspnässkolan och lekt. Ticke tyckte det var jätteroligt fölr han har tjatat om att gå dit igen. Efter lunchen gick som sagt ut igen. Träffade R och lille Spike. Jävla hund han är! Den hunden gillar jag skarpt, men inte när han hoppar, för han smutsar verkligen ner mig, likaså lilla Prada. Men ja. Jag känner att jag skriver bara för skrivandets skull nu, har egentligen ingenting att skriva.

PUSS!

Gårdagen var underbar.

Igår hade vi en jättebra dag! Christopher och jag fick skjuts upp till dagis av Zacke, så jag tog ingen vagn med mig. Efter lämningen som gick helt smärtfritt gick jag hem och väntade.. Och väntade. Kommer dock inte ihåg vad jag väntade på, men det måste varit något bra. Vid elva gick jag ner till tåget och mötte upp Dennis för att följa med honom in till stan en sväng. Vid ett kom jag tillbaka till Jakan och då mötte jag Kate, hon följde med bort till Agge och sen gick hon till tåget. Jag och Agge var ute ett par timmar med alla hundar och vid 14-tiden skickade R ett ms och frågade om jag kunde ha lille Spike medans han åkte och tränade.



Klockan tre hämtade jag Ticke på dagis, var lite osäker på hur det skulle gå utan vagn, men det gick utmärkt! Spike satt utanför och väntade och när vi gick hemåt var både han och Ticke så himla duktiga och gick bredvid mig. Min lille grabb fick hålla kopplet (jag hjälpte självklart till) och han var så stolt över att han kunde hålla en STOR hund också! När vi kom hem fick Ticke en fin trampbil av Zacke, så vi gick ut för att testa den. Att trampa var inte det lättaste, men övning ger färdighet, eller hur? När Ticke tröttnade på trampbilen gick vi hem och lämnade den, sen stack vi iväg till Riddarparken och träffade Agge och Peter.
Jag och Ticke var ute hela eftermiddagen igår och det var skönt som bara den!

Nu är dock frågan vad jag och Ticke ska hitta på för skojsigheter idag..

Trampbil for the win!

Jag behövde lite te, en macka och en TV-kväll igår. Vad jag fick? Lite te, en macka och massor med sömn! Så fort jag hade ätit upp mackan och druckit upp teét somnade jag. Någon gång i natt väckte Zacke mig och sa att Ticke hostade typ hela tiden, så jag var vaken en stund och lyssnade. Jovisst, han hostade lite och nu börjar det låta förkylning om hostan också. Det är inte roligt alls, men med rätt dos astmamedicin så blir han bra snart igen. Jag somnade iallafall om relativt snabbt och sov ända till halvåtta.
Zacke är iväg för att titta på en trampbil till Ticke. Han tycker att Christopher kan behöva det så att han blir av med massa energi. Bra tänkt, tycker jag! Fast jag måste ändå medge att det känns lite tråkigt att mina vänner köper saker till Ticke. Jag vill också göra det, men jag har absolut inte råd någonstans. Det är typ hål i mina kontokort (i plånboken också för den delen).

Nu ska jag tömma diskmaskinen och fylla på den igen, sen ska jag försöka hitta på något att göra fram tills det är dags att hämta Ticke-Litus på dagis.

PUSS!

Kontaktfamilj kirrad.

Mötet hos soc. gick relativt bra. Grattis till min handläggare som först nu har förstått vilket behov jag har av en lägenhet. Tjohejsan, liksom.. Efter mötet om min boendesituation gick jag och handläggaren från Barn och Familj och pratade lite om Ticke. Hon har hittat en familj i Märsta till honom. En mamma, en pappa och två barn, 2 & 4 år gamla. Och så har dom ett tredje på väg.. Men dom tror att dom kommer klara av att ha Christopher också, det blir ju bara en gång i månaden. Men ja, vi ska träffas först och se om det "klickar" rätt mellan oss. Förhoppningsvis kommer det göra det.
Ni vet ju varför jag har ansökt om kontaktfamilj, men för att göra det lite mer tydligt: Jag kan gå och lägga mig vid 22-tiden på kvällen, vakna vid halvåtta på morgonen, sova middag två-tre timmar och sen somna för natten igen vid 22. Jag är verkligen helt slut på dagarna.. Vad hände med Sandra som kunde sitta uppe hur länge som helst och ändå kliva upp relativt tidigt på morgonen?


Ticke och jag <3

Jag hämtade Ticke på dagis vid 15-tiden idag igen, han var jättearg på mig när jag kom dit. "Jag vill inte gå hem! Jag vill träffa Lagge!" skrek han till mig. "Men jag vet inte var han är, Ticke." svarade jag. "Inte HAN! HON med hundarna." sa han då. "Aha, du menar AGGE? Vi kan gå och träffa dom nu." Han blev jätteglad när jag sa att vi skulle träffa henne och alla små hundar. Och GUD vad jag längtar efter lägenheten! Jag vill flytta NU! Jag vill bo tillsammans med Ticke och lille Optimus. Gå promenader varje dag, sitta i Riddarparken varje dag på sommaren.. Nice as hell!

En lägenhet!!

Ja, nu börjar det röra lite på sig! K har fått tillåtelse av Upplands-Brohus att hyra ut sin lägenhet i andra hand, så jag ska ta den. Fattar ni vad det betyder? Jag kommer flytta! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, för det känns inte som att det är verklighet. Det kanske blir det först när jag väl står i den..

En grabb med ett stort leende!

Jag försöker skriva lite i mitt fina kollegieblock. Jag ska ju på möte hos soc. imorgon klockan 13.30 och prata om min boendesituation. Jag vet dock inte vad jag ska skriva ner, för jag vet inte vad jag vill ha sagt. Det jag ville säga till do stod i mejlet jag skickade i torsdags. Äh.. Jag lär väl komma på någonting så småningom. Ptja, det bästa vore ju om jag kom på någonting innan 13.30 imorgon, eller hur? Tänk att jag var tvungen att mejla min handläggare och tala om för henne att jag tänkte gå till polis och allt vad det var.. Det var verkligen det som behövdes för att jag skulle få en tid hos henne ang. min och Christophers boendesituation iallafall..


Riddarparken -09. Snart sitter jag där bredvid min pojkvän och ser lycklig ut!

Jag hoppas att det blir fint väder imorgon också. Jag hämtade Ticke från dagis klockan tre, sen gick vi till Riddarparken och efter en liten stund kom Agge dit med alla sju småhundar. Sötnosar! Optimus heter en av hanarna, jättejättefin är han och han är min. Min, min, min! Så fort jag flyttar från Nathalie och Zacke ska jag ta honom, och förhoppningsvis kan jag ta Escobar också ibland när Petra och hennes familj vill vara lediga från lillpluttisen. Jaja, whatever.. Jag hoppas som sagt på riktigt fint väder imorgon också. Idag kom vi hem strax efter klockan sex. Vi åt en snabb middag (pasta med formaggiosås) och sen var det hopp i säng för Ticke-Litus. Det är så skönt att man kan vara ute på eftermiddagarna nu. Christopher behöver verkligen det för att kunna somna i tid på kvällen och jag behöver det för att kunna vara Sandra på kvällen när han ligger och sover.

Nu ska jag försöka bli en ren Sandra - jag ska nämligen duscha! Det har jag nog inte provat på sen Ticke föddes, det finns ju inte tid för sådant då, haha.

Eventuellt ett litet Bro-barn.

En gång i tiden hade jag tid, ork och lust att blogga dagarna i ända. Nu har jag ork, lust och massor med saker att skriva om - men tiden har flugit iväg! Jaja. Det jag ville skriva nu var att jag eventuellt kommer unna hyra en lägenhet i Bro från juni typ. Visserligen ligger lägenheten i Bro, men vad gör man inte för ett eget boende? Så fort jag och Ticke har flyttat tar vi hem lillgrabben (hunden) också. Me like it, that's nice!

Nu måste jag leta reda på någon som kanske har en hundring att låna mig tills på tisdag. Det är fan inte lätt att vara ensamstående mamma som försörjer sig på socialbidrag. Pengarna tar ju slut innan dom ens har kommit in på kontot typ, haha. Äh, livet blir enklare så småningom.

I'm still standing right here.

Bra väder, trevligt sällskap och en stund i parken - det är allt som behövs på eftermiddagen för att Ticke ska bli helt slutkörd. Just nu ligger han i soffan och är så nära på att somna, och klockan är inte ens sju ännu! Han ligger och kramar sin flaska och blinkar.. Väldigt, väldigt, vääääldigt långsamt blinkar han.
Nu ska jag gå ut i köket, hälla upp ett glad vatten och sen slänga mig ner i soffan och vänta. På vad?dig.

En liten känga till soc.

Nu har soc. minsann fått sig en liten känga tror jag. Jag mejlade min handläggare förra veckan och skrev en hel del saker till henne som jag absolut inte är nöjd med. Detta mejl har nu resulterat i en tid på torsdag klockan 13.30 hos henne. Såhär fort har jag nog aldrig fått träffa henne förut. Nu håller jag tummarna för att någonting händer, snabbt!

Cause we're dead if they knew..

Det känns som att vissa grejer håller på att ordna upp sig. Jag fick ett erbjudande på en lägenhet idag, visserligen i Hässelby, men hellre där än ingenstans alls. Nästa onsdag ska jag på visning, skulle dock vilja ha någon med mig. Någon som vill gå på lägenhetsvisning med mig? Det är en trea jag har fått erbjudande på, så nu gäller det att ligga i! Det är väl bara hoppas att soc. kliver in och hjälper till lite nu, jag är trött på att inte få någon hjälp överhuvudtaget av dom. Hellre en lägenhet än den där skitsumman med pengar jag får varje månad.

Jag skulle egentligen vilja gå och sola idag, men det får nog vänta tills nästa vecka när barnbidraget har kommit. Mina ben som aldrig får någon färg har äntligen börjat li lite svagt bruna, så dom är nog inte två levande pigmentfläckar som jag trodde förra sommaren.

PUSS!

Katastrof a'la carte!

Igår kom Christopher hem efter att ha varit ett dygn hemma hos sin pappa. Han hade tittat på "kattfilmen" (Gustaf tror jag?) och "pingvinfilmen" (Happy Feet) och så hade han ätit pizza och mackor sa han. Det säger han varje gång han kommer därifrån. Jag tycker inte att pizza är lämpligt för en treåring att äta vid varje besök hos sin andra förälder, men jag kan inte göra så mycket åt det..
När vi var på väg hem från centrum efter att ha sagt hejdå till hans pappa, då var det katastrof. Christoper SKREK högt som sjutton, han slogs, sparkades, spottade.. Som vanligt. Det är inte kul när det blir så.

Jag ska strax gå till Arbetsförmedlingen. Vet dock inte riktigt vad jag ska göra där, men det lär vi väl märka. Äh, kaffe- och rökpaus nu.

PUSS!

I'm gonna miss you!

Om ett tag kommer Tickes pappa hit för att hämta sin son. Ticke kommer få åka bil hela vägen till Södertälje, det tycker han säkert är jätteroligt.. Men fy sjutton, vad jag kommer sakna honom! Det känns så onödigt att han ska åka bort och vara hemifrån i bara ett dygn, när han hellre kan vara hemma med mig. Fast ja, jag behöver väl vila upp mig lite antar jag..

Vulkanutbrott nere på gården!

Talang 2010 är på TV nu, Ticke sitter i soffan och äter lite popcorn och jag ska strax joina honom. Jag hade tänkt lägga Ticke för ett bra tag sen, men när han såg att Talang började så ville han se det. "Det är folket som sjunger och dansar och trollar nu, mamma!" sa han och så satte han sig i soffan.

Lämningen på dagis gick över förväntan idag. Han var jätteglad när vi kom in på hans avdelning och berättade stolt för sina kompisar att han åkte bärgningsbil till dagis! Han var så himla glad över det. Hämtningen gick också relativt bra. Jag tror att han börjar förstå att hans fröknar inte stannar kvar på dagis över natten, utan att det faktiskt är deras jobb att vara där, så nu ville han faktiskt gå hem. Jag lovade honom att vi skulle stanna till ute på gården en stund också och det tyckte han var jätteroligt. Nu när det är lite mildare ute så går det mycket bättre att stanna ute en stund på eftermiddagen och leka av sig ännu mer energi. När vi hade varit ute i 45 minuter ungefär sa Christopher att han hade gjort number two.. Jag sa åt honom att vi måste gå hem och byta blöja och då blev han jättearg på mig.  Jag försökte förklara för honom att om vi inte tar bort bajset kommer han få jätteont i rumpan, men då blev han om möjligt ännu argare. Till sist tog jag honom i handen och började gå, men då slängde han sig istället ner på marken och vägrade gå. Jag lyfte upp honom och skulle bära honom istället, men då började han slåss. Och sparkas. Och spottas. Och han skrek. "Dumma mamma, jag vill inte gå hem! Du kan fetglömma det!" skrek han. Det kändes som att folk runtomkring stirrade ögonen ur sig.
Till sist kom vi hem iallafall. Han fortsatte slå, sparka, spotta och skrika (hur kommer det sig att dom dumma sakerna han gjorde börjar på bokstaven s?). Jag tog med honom in på toaletten och satte mig på knä framför honom och försökte prata. Jag sa till honom att han jättegärna får vara arg på mig, men han får inte vara otrevlig. Jag sa att om han slår och sparkar på mig så blir jag jätteledsen och får ont och om han spottar på mig så blir jag jättejätteledsen. Till sist verkade det som att han förstod, eller iallafall lugnade ner sig. Han satt där på toalettlocket och snyftade och snyftade och så tittade han på mig och sa förlåt.
Nu under kvällen har det varit på väg att bli bråk igen, men då har jag frågat honom om han vill att vi ska bråka som vi gjorde efter dagis idag. "Neej.." har han svarat då och så har det varit lugn.

Jag tror att hans utbrott idag kan bero på att han ska till sin pappa imorgon. Inte för att han inte tycker om att vara där, men eftersom dom inte träffas så himla ofta blir det en väldigt stor sak för Christopher. Han blir glad när han väl får träffa sin pappa, men han säger alltid att han inte vill åka dit. Han vill vara hemma med mamma, Natha och Zacke. Men så fort dagen D är kommen och han äntligen får träffa sin pappa är han glad. Såna här utbrott brukar han få dagarna innan han åker iväg. Det är en stor psykisk påfrestelse för både mig och Christopher när dom här utbrotten kommer, men på något sätt lyckas vi alltid hantera det - tillsammans.



I will always love you, no matter what.


Solokväll ikväll.

Ja, nu sitter folk hemma hos varandra och har det trevligt och mysigt. Jag och Christopher blir solo ikväll för Nathalie och Zacke ska hem till F & P och äta middag och kolla på film. Om ett tag är det dags för Ticke att gå och lägga sig och jag ska sitta bänkad i soffan och titta på TV hela kvällen.

PUSS!

Jakobsbergs största vårtecken!

Tjabba, tjena, hallå! Jakobsbergs STÖRSTA vårtecken har äntligen dykt upp! I Riddarparken håller kommunfolket på att röja upp för fullt inför sommarens alla barn som kommer vara där och leka, dom städar och fixar i cafét och snart, om inte alltför många veckor, kommer PARKLEKEN öppna. När jag berättade det för Nathalie fick honen liten, lätt rysning och håret reste sig på hennes armar.. NU ÄR VÅREN HÄR!

Morsning korsning!

God morgon! Jag vaknade imorse av att Ticke sa att han hade gjort number two.. Tacka gudarna för att han nte trycker upp blöjan i ansiktet på mig längre, haha.
Nu ska jag äta lite frukost och sminka mig och försöka piggna till.. Morgonkaffet skulle inte sitta helt fel nu!

Ett gott skratt!

img_0023 (MMS)

Ticke har kommit på hur man får mamma att skratta vid middagsbordet! Bilden tagen igår.


Pigment, yeah!

Jag har precis ätit en smörgås med ost på. Mamma bakade ciabattabröd igår och så tog hon med sig lite till mig idag eftersom vi ändå skulle träffas. Jag mötte henne vid bankomaten och så gick vi hem till mig och lämnade brödet och det, sen drog vi bort till simhallen och solade. Jag börjar få riktigt fin färg nu, men snart är det dags att sluta sola i solarium för sommaren är ju faktiskt på väg! Förresten.. Mina ben är inte två levande pigmentfläckar.

För jag är brun om bena, precis som det ska va!

Utgång!

Jag hade tänkt beklaga mig över vårens lurendrejeri först, men jag inser faktiskt att det inte kommer hjälpa ett dugg. Istället tänker jag beklaga mig över magsjuka. Jag skulle egentligen varit på mitt nya jobb idag och jobbat, men efter att ha vaknat tre gånger i natt för att jag mådde så sjukt illa, så mejlade jag och bad om ny introduktions- och utbildningsdag. Så nästa måndag ska jag vara på jobbet klockan nio.

Jag och Ticke ska gå ut en liten stund, han är så himla rastlös nu.


Ytterligare en dag har gått.

Vilken dag det har varit! Vi började redan vid åtta imorse med blöjbyte och frukost. När klockan var runt halv tolv gick vi ut, för då hade mamma kommit hit. Vi var i Riddarparken en liten stund innan vi begav oss till tåget som skulle ta oss hem till Petra m. familj.
Hemma hos dom serverades god mat. Antonio hade gjort lamm i ugn, jag smakade en liten bit men tyckte inte alls om det. Det kan ju bero på att jag visste att det var lamm, hade jag inte vetat det kanske jag hade ätit? Sill, ägg, potatisgratäng, kycklingklubbor, potatis, dillmajonnäs, gräddfil.. Mumsfilibabba! Jag är fortfarande mätt efter den måltiden, så det blir nog inga kvällsmackor för mig nu.

Jag ska ta en dusch om en liten stund, känner mig inte alls fräsch. Vet inte vad det beror på, men jag gissar att det kan vara min sminkning som jag absolut inte varit nöjd med idag. Blajj. Känner att jag skriver ett riktigt ointressant inlägg nu, bara för att ha någonting att skriva, så jag ska nog avrunda.

PUSS!

Middag hos Randolfi imorgon!

Imorgon ska jag, mamma och Ticke hem till familjen Randolfi och äta lite middag och ha trevligt skitsnack om allt möjligt, precis så som det ska vara. Och jag ska få träffa Escobar! Egentligen vet jag inte varför jag är så förtjust i honom, han är ju inte direkt den sötaste hund jag sett.. Men han är så charmig!

Nu ska jag nog gå och sätta mig ute på balkongen ett tag, kanske försöka hitta någon som vill hålla mig sällskap ikväll eftersom jag kommer vara helt solo. Antingen eller liksom..

Jag har viftat med vit flagg ett bra tag nu.

Jag är trött på att bråka. Jag har inte försökt bråka minsta lilla sekund med någon på väldigt länge, men uppenbarligen tycker någon att jag gör det. Jag förstår verkligen inte varför. Som svar på ett inlägg som jag tror är till mig vill jag bara säga: Du får gärna slänga mina saker. På riktigt så orkar jag inte bry mig om det här längre. Jag är trött på att alltid få höra att jag är äcklig och att jag alltid tar mamma ifrån dig. Mamma väljer väl själv hur hon vill göra, jag kan inte påverka henne någonting. Jag pratar inte med henne om det här bråket du har med mig, för jag vill inte smutskasta någon. Jag är ledsen att det har blivit såhär, men du har ju valt hur du vill ha det nu. Jag tänker inte ägna någon mer tid åt dig, tycker du att det är värt att skriva saker om mig så får du gärna göra det. Jag har som sagt inte gjort någonting för att försöka bråka med dig, jag har snarare viftat med den vita flaggan ett tag nu. Men som jag skrev; Du verkar ha valt hur du vill ha det nu...



N
u ska jag och Ticke laga lite mat, sen ska vi eventurllt baka en kladdkaka och bara mysa tillsammans. Vi har haft en riktig utedag idag och har hunnit med att avverka både Riddarparken och ställena som ligger på våran gård. Nej, nu säger Ticke att jag inte får sitta vid datorn längre och för en gångs skull kanske jag ska lyssna på honom? På återseende!

PUSS!


Godnatt.

Idag har det varit en riktigt jobbig dag. Christopher vaknade visserligen med ett leende på läpparna, men när frukosten var uppäten hände någonting. Eller var det strax efter lunch? Jag kommer inte ihåg. Hela den här dagen har bestått i gap och skrik och gnäll.. Jag kanske inte alls gav honom pasta till lunch - det kanske var gnällspikar med extra salt? Christopher har iallafall tillbringat större delen av dagen inne på rummet. Vissa stunder har han varit världens snällaste lilla busfrö, men resten av tiden.. Oh, gosh! Rädda mig. Vi vilade dessutom lite middag idag, jag tänkte att han kanske behövde det. Jag somnade före honom och vaknade efter honom, så jag har ingen aning om hur länge han sov. Men, eftersom jag vet att det här dagen har varit ett femtioelfte världskrig mellan honom och mig, så är jag säker på att morgondagen kommer komma med positiva tankar och händelser!
Nu ska jag hämta ett glas vatten, säga till Nathalie att jag vill gå och lägga mig nu och så ska jag sova. Godnatt!

PUSS!

Man kan strunta i barnet om man vill.

Nathalie har precis gått ner i centrum för att köpa ägg och mjöl. Jag och Ticke åt ju frukost för ett par timmar sen, men nu är klockan elva och det är dags för lunch. Ticke vill ha en smörgås, så det kommer han få. Själv ska jag dricka ytterligare en kopp kaffe och hoppas att humöret blir som det ska vara.. Annars lär väl den här dagen vara förstörd.

Jag har inte mycket till övers för människor med en IQ på mindre än 60. När man sätter ett barn till världen blir man automatiskt en förälder. Man kan välja att vara en bra förälder, ta ansvar över barnet och alltid se till barnets bästa. Eller så väljer man att strunta i att ta ansvar, man struntar i att se till barnets bästa.

Otack är världens lön..

Jag är trött. Slutkörd. Och arg. Jag blir arg över att vissa människor faktiskt tycker att det är viktigare med sin personliga utveckling än att ha ett BRA och regelbundet umgänge med sitt barn. Men nu räcker det. Om den enda parten får precis som den vill hela tiden, så blir ju det orättvist i slutändan. Två helger i månaden, lördag-söndag, det var ändå lite okej.. Men att dra ner på umgänget till EN helg, lördag-söndag, i månaden.. Det är fan patetiskt. Ett barn börjar till sist undra vad det är som händer, varför den andra föräldern inte vill träffas. Vad man svarar på såna frågor har jag ingen aning om, men någonstans måste man ju börja. "Allting handlar bara om dig hela tiden!" Är det därför den andra föräldern aldrig ringer? Aldrig frågar hur min son mår? För att allting hela tiden ska handla om mig? Den här lilla människan sårar mig gång på gång, trots att vi inte har någonting. JAG har. HAN har. Men VI har ingenting. Jag tänker sluta kämpa för Christophers bästa - det ger ju ändå inget resultat. Jag tycker inte att jag gör annat än att försöka göra det bästa för min son, men det räcker ju uppenbarligen inte långt alls. Jag är verkligen besviken. Jag trodde att mitt barn hade världens bästa föräldrar, men med vetskapen om allting som har hänt nu så kan jag tyvärr säga att det faktiskt inte är så.

Jag hoppas att jag får ett mejl allra senast på tisdag med ett schema. Annars blir det inget umgänge alls, för nu har jag ställt upp på tok för mycket. Nu är det faktiskt min tur att få ställa lite krav.

RSS 2.0