Jag kommer bli glad.

Det blir solning idag! Jag har känt mig på jättedåligt humör ända sen jag vaknade, men förhoppningsvis blir det bättre efter att ha fått lite mer färg på kroppen. Jag ska möta mamma vid stationen om tio minuter ungefär, så det är bäst att jag rör på mig nu!

PUSS!

Att sola eller icke sola.. Det är frågan!

Idag händer det inte mycket alls. Ticke blev lämnad i centrum utanför biblioteket istället för på dagis, för några barn från hans avdelning skulle gå på "bio" där idag. Jag skulle egentligen vilja gå och sola, men folk som känner mig vet ju att jag har lite folkfobi, så det blir ingen solning idag.. Om jag inte kan lura hit min mamma? Hm, jag ska ringa henne på en gång!

Ingenting speciellt alls.

Jag har verkligen ingen lust att blogga om någonting längre, därav pausen jag har haft ett par dagar nu. Det händer inte speciellt mycket i livet helt enkelt.. Imorgon ska jag visserligen göra naglar, så någonting händer ju iaf. Och igår var jag och Ticke på loppis som mamma och Petra hade anordnat. Jag gjorde ett riktigt kap där! Köpte en tunika, en t-shirt och en tröja för 60 kronor av lilla Stephanie.

Nu ska jag ut på balkongen och förgifta omgivningen, sen ska jag lägga mig i soffan och se på TV tills jag somnar.

PUSS!

Jag tävlar hos TUMADRE!


Tävla och vinn en personlig namntavla/doptavla från StudioNele hos TUMADRE!


En timme för tidigt.

Idag är det torsdagen den 25:e mars. Det är med andra ord LÖÖÖÖNING! Jaaaa! Jag ska springa förbi jobbet och kolla vem det är som delar ut lönen idag, hoppas på dom nya.
Christopher väckte mig tjugo över sex idag.. Jag är jättetrött nu, fast jag har sovit tillräckligt mycket för att klara av en hel dag. Men ja, klockan skulle ringa tjugo över sju, så jag har alltså varit uppe en timme för länge. Jag tror att jag ska ta igen det med lite middagsvila senare idag.

Nu ska jag fixa mig en kopp kaffe, sätta mig vid köksbordet och sminka mig lite och sen klä på mig.

PUSS!

Eventuella planer på studier..

Jag vet att jag inte bloggar så mycket just nu, men jag har verkligen ingen inspiration. Det händer inte så mycket i mitt liv för tillfället, förutom eventuella planer på studier framöver.. Har hittat en utbildning som jag skulle vilja gå, men det innebär isåfall att jag flyttar.. Ganska långt bort dessutom. Det finns både för- och nackdelar med den utbildningen, men det är inget jag tänker ta upp nu. Det är ju som sagt bara eventuella planer.
Igår åkte Christopher hem till sin pappa. Han kom tillbaka till mig idag och nu ligger han och sover så skönt. Vi ska upp vid halvåtta imorgon för klockan nio ska han vara på dagis. Snacka om att han får sovmorgon nuförtiden! Fr.o.m. den femte april är det uppgång runt halvsex för oss varje måndag-fredag, för då börjar jag mitt nya jobb. Det blir både tidiga kvällar och tidiga mornar för oss då. Men vem kan klaga egentligen? Det ger ju mer pengar än vad försörjningsstöd gör.
Lägenhetsletandet går varken framåt eller bakåt just nu, men det ska väl börja röra sig i någon riktning inom en viss framtid hoppas jag.
Nu ska jag ringa ett samtal till mamma, och passa på att gå ut och röka.

PUSS!

Lägenheter and so on.

Igår fyllde Ticke år, GRATTIS! Och som vanligt så var det en viktig person som inte ens hörde av sig, inte en enda gång under hela dagen. Ruskigt dåligt, men jag hade faktiskt inte speciellt höga förväntningar på den personen ändå. Ticke har fått tre nya filmer och en bok av mig, det kommer bli lite mer i veckan som kommer när jag har fått mer pengar och så. Av Denises pojkväns föräldrar fick han en brandbil, och den verkar han gilla skarpt. Av en sjuksköterska på akuten (KS) fick han en bok, den tyckte han om. Det blev inget kalas för honom, men Nathalie gjorde iallafall en tårta (som han inte ens tyckte om). Vi vuxna tyckte den var skitgod! Jordgubbar, kiwi, grädde och marängbottnar.. Smaskens!
Imorgon ska han till dagis om han inte får feber igen.. Han hade lite igår, inte mycket men tillräckligt för att han skulle vara supergnället själv. Och under morgondagen ska jag lämna in ansökningar till soc. och prata lite mer med dom om lägenheter och så. Har hittat ett par stycken som jag har mejlat med fram och tillbaka, så nu måste jag bara få soc. att gå med på deposition och liknande.

Nu ska jag och Ticke titta på någon av hans nya filmer tror jag. Skriver kanske mer sen!

PUSS!

Vi bor väl ingenstans egentligen?

Mitt liv. Jag lever mitt och Christophers liv i en liten konservburk. Vi bor hos min pappa och C, men vi bor ingenstans. Jag försöker ordna upp våra liv så gott det går, men ingenting ordnas upp. Jag försöker hjälpa Christopher att få träffa sin pappa oftare, men det går inte. Jag försöker hitta glädjen i vardagen, med alla små bestyr man gör hela tiden - och det är konstigt nog någonting som funkar. Oftast iallafall.. Mitt liv har inte rört sig en millimeter sen för ett år sen. Och det är just så, precis för ett år sen flyttade jag och Ticke till Jakobsberg. Vi blev Jakanbor. Ticke kommer vara ett Jakan-barn. Fårävah.

På lördag fyller Christopher 3 år. Han är grym, min grabb! Visste ni förresten att han kan räkna till fyra på engelska? Och till nitton på svenska? Det tycker jag är grymt bra jobbat av honom, andra barn på hans förskola som är i hans ålder är faktiskt inte lika duktiga med språket som han. Men så har han väl antagligen någon form av bokstavsdiagnos också, det brukar göra dom lite bättre på andra saker tydligen.
Nu ska jag lägga mig i soffan och träna tankekraft. Jaaops!

PUSS!


Nu är jag orolig.

I måndags var jag på BUP med Christopher för första gången. Besöket har gjort mig ganska orolig nu i efterhand, men jag vet inte riktigt vem jag ska prata med om det. Jag skulle behöva en klon av mig.. Christopher sa en hel del saker som jag aldrig någonsin har hört komma från hans mun förut, och det var riktigt hemskt. Det som oroar mig mest är att historien upprepar sig. Gång på gång. Äh, vad blir bättre av att älta det hela tiden? Det är väl lika bra att jag försöker få kontakt med någon vettig människa, någon som kanske kan ge mig svar på dom tusenmiljonermiljarder frågor jag har nu..

Bloggdöd.

Både jag och Ticke lever, har bara inte tid att blogga för tillfället. Skriver väl när jag får tid.

PUSS!


Vattenpölsbad.

Igår eftermiddag gick jag, Nathalie och Ticke ner till centrum för att handla. På vägen dit bestämde sig Ticke för att springa genom en vattenpöl.. Det slutade inte bra alls. När han hade sprungit genom tre fjärdedelar av pölen blev den helt plötsligt väldigt djup och han tappade balansen och trillade omkull och satte sig på knä. Hela stövlarna, strumporna och byxorna blev dyngsura! Inte roligt alls. Det var ungefär då vi bestämde att vi skulle sova hos Nathalie och Zacke, så vi gjorde det. Och kors i taket (!), jag somnade nog innan klockan elva och Ticke somnade vid sju.

Nu ska jag fixa lite kaffe och gå ut på balkongen och ta en cigg. Skriver mer senare!

PUSS!

Lite långläsning och så.

Nu för tiden, två timmar om dagen, går jag till Jobbcenter. Förut avskydde jag det stället, men nu tycker jag att det är riktigt kul och givande att gå dit! Vi som går i gruppen blir inte bara satta framför en dator för att söka jobb, utan vi sitter och diskuterar med varandra (och med de ansvariga för gruppen) hur man kan gå tillväga för att söka olika jobb och praktikplatser. Självklart söker vi jobb också.. På torsdagar kommer en man som heter Gunnar. Den där mannen vet hur man sprider positiv energi runt omkring sig. Han pratar om allt möjligt, att man lär sig minst en ny sak varje dag - och det stämmer nog, fast man inte tänker på det själv. Ja, den där Gunnar, han är en trevlig filur.

På fredag ska jag på en arbetsintervju som telefonförsäljare. Jag sökte jobb hos dom i måndags förra veckan (deltidsjobb), men det ända dom hade att erbjuda som deltidstjänst var tydligen 17-21 och det passar mig absolut inte, men det talade jag om ganska snabbt. Med tanke på att Ticke går på dagis och dom stänger 17.30 kan jag inte komma senare än just 17.30 för att hämta honom. Tjejen som ringde mig från företaget skulle prata lite med någon teamleader och kolla om det gick att justera tiderna lite så att jag kanske skulle kunna jobba från 9-16 istället för till 17, så skulle jag slippa kvällspasset. Och ja, nu har hon pratat med den teamleader som skulle få ta hand om mig, för tydligen har han sagt ja. Så på fredag är det arbetsintervju för mig, klockan 10. Vi får se efteråt vad jag känner för det jobbet, förhoppningsvis är det ett bra ställe. Dessutom är det inte så lång resväg, tar bara 40 minuter ungefär att åka dit från Jakobsberg, så Ticke skulle bli hämtad från dagis innan klockan fem t.o.m! Men som sagt, vi får se vad som händer. Det kan ju lika gärna vara så att dom känner att jag absolut inte är rätt person för det arbetet eller så känner jag något liknande.

Och på tal om ingenting speciellt.. Den sjunde mars för exakt tre år sen var Christopher beräknad att kika ut i världen. Han valde ju dock att kika ut 13 dagar senare, men det gjorde absolut ingenting. Jag hade ställt in mig på att gå över tiden minst en vecka, så 13 dagar? Det var ju bara en liten flugskit! Och det jag vill komma fram till med detta, det är att om TOLV dagar fyller min son 3 år. Som tur är (för mig) kommer Christopher vara hemma hos mig och fira sin födelsedag, jag hade inte velat något annat ändå.


Snart är min lille grabb en stor grabb.

Nej, nu är det nog dags för mig att besöka sängen annars kommer jag somna sittandes. Jag lär väl skriva mer imorgon eller så..

Veckans ordspråk: Vad en generation anser vara lyx, anser nästa vara nödvändighet.

Grattis till er då..

Idag fick jag en ros. En gul, ganska ful ros. Eller ja, ros kan man väl knappast kalla det.. Men någonting var det iallafall. Jag, Robert och Ticke var på väg till tåget och precis våd Postgången stod en kille och delade ut rosor till tjejer. "Grattis på internationella kvinnodagen" sa han och gav mig den fula, gula rosen. Tack så mycket, tänkte jag. Runt rosens stjälk satt ett litet papper fastklistrat med ett orange klistermärke som det, tråkigt nog, stod Folkpartiet på. Okej, jag är inte speciellt insatt i politiken, men jag vet att jag inte gilar Folkpartiet av diverse olika anledningar. Fast rosen var ju en ganska fin tanke i sig ändå. Men, det jag ville komma fram till var väl att Kvinnodagen tydligen fyller 100 år nu. GRATTIS!

 

 


Middagsmat och sånt.

Jag ska alldeles strax ta med mig Christopher ner till affären för att handla lite middagsmat. Jag tror att det blir broccoligratäng med någonting, det har jag inte ätit på sjukt länge!
Christopher springer omkring här hemma i bara blöja nu och ryter! Jag tror minsann att jag har en liten tiger här hemma.

Ett barns missbruk.

Ända sen Christopher blev sjuk förra veckan har han tjatat efter nappen. När han blir ledsen ropar han: "Ge honom nappen, han är ledsen!". Hade det inte varit så att han slutade med napp för nästan ett halvår sen, då hade jag säkerligen stått där med nappen i handen och tänkt att självklart, min lilla älskling, här har du nappen och så hade jag försiktigt stoppat in den i hans mun. Allt för att få ta del av barnets missbruk. Och barnet känner ju självklart till det, det är vi föäldrar som uppmuntrar barnet till att ta nappen eller tummen som tröst. Att Christopher helt plötsligt började fråga efter nappen för att han blev sjuk är nog inte heler så konstigt egentligen, vi vill ju också gärna ha något vi känner oss trygga med när vi blir sjuka..

Men hur SJUTTON ska jag få honom att sluta tjata om den där nappen?

Jaha, var det dags att blogga igen?

Nu är datorn helt färdig, bara leveransen hem till syster som ska fixas imorgon. Grrrreat!
Gosh.. Såg på Desperate Housewives idag, helt förälskad i den serien! Nu längtar jag verkligen tills nästa tisdag, då kan jag vräka mig ner i sängen och dras in i teven. Yepyepyep! Det gillar vi, eller hur?
Imorgon har jag massor med möten som ska vara avklarade senast kvart i tre, för då hämtar jag nämligen Ticke på dagis. På tal om hämtning; Det gick jättebra idag igen! Hm, känns som att jag redan har skrivit om det här i ett tidigare inlägg, så jag skippar det för tillfället.
Nej, nu måste jag försöka få tag i Petra, jag skulle hjälpa henne att skicka in några inlämningsuppgifter..

PUSS!

It's a loooong way home.

Tjolahopp! Jag och Ticke har ganska precis kommit hem från en promenad utan vagn - hela vägen från dagis! Tänk er att det tar 20 minuter för en vuxen att gå därifrån, hem till mig.. Tänk er sen hur lång tid det tar när man har ett barn som inte åkte vagn till dagis på morgonen. Sjukt lång tid.. Vi gick från dagis fem i tre, var hemma förungefär tio minuter sen lite drygt. Så ja, mer än en timme tog det iaf. Men som "belöning" fick Ticke åka ankan (karusellen mittemot Skagen) en gång och sen fortsatte vi kämpa på hela vägen hem. Han har varit så duktig på att gå idag, förstår knappt själv att han orkade gå hela långa vägen från Aspnäs..

Om en liten stund kommer nog pappa hem och då åker vi och handlar lite mat för dom sista pengarna som finns kvar. Sicken tur då att det bara är 17 dagar kvar tills barnbidraget kommer, eller hur?

PUSS!

RSS 2.0