Matlagningssugen.

Jag är sugen på att laga lite mat, men klockan är redan tjugo i tio så det går ju inte. Jag tänkte göra falukorv i ugn imorgon, ska bli sjukt gott! Nu ska jag ta ett snack med Ticke-Litus, han verkar ha lite svårt att komma till ro.. Jag hoppas att han somnar snart så vi är utvilade imogon när vi ska till BUP.
Nu ska jag gå och lägga mig bredvid min lille prins.

PUSS!


Hormonöverskott, jomenhejsan!

Jag börjar på allvar tro att min kropp lider av ett hormonöverskott som heter duga. Idag har jag brustit ut i gråt säkert fem gånger av egentligen ingen anledning alls. Eller jo, jag tittade på Scrubs och när Turk var tvungen att skrapa bort tuggummin från vindrutan på bilen - då brast det första gången. Andra gången var när jag insåg att jag hade sovit mig igenom två och ett halvt avsnitt. Tredje gången var när jag förstod att jag nog inte kommer få tag i en tvättstugetid på.. Ptja, Gud vet hur länge. Resten av gångerna jag har gråtit har det varit för att jag nog inte mår så bra idag.

Inget melodifestivalstittande för min del.

Det blir utgång ikväll, finally någon som vill med! Alla andra ska ju vara så himla upptagna och titta på Melodifestivalen till ingen nytta alls egentligen. Jag skulle ha tittat på det ikväll jag också - om jag hade sett första deltävlingen. Men nu gjorde jag inte det, så då blir det inget Melodifestivals-tittande i år. Dessutom lockar utgången ikväll mer än några som är på TV och sjunger.
Höromdagen köpte jag ett par nya skor som jag har tittat på sen tidernas begynnelse ungefär. Dom är mina nu! Jag har dock haft planer på att lämna tillbaka dom eftersom jag egentligen inte behövde just dom här skorna. Dom är mina nu! Dock tror jag att jag behåller dom ändå, tänkte faktiskt inviga dom ikväll, så jag hoppas att skavsåren håller sig borta! Det brukar dom visserligen göra, jag har nog inte fått skavsår från ett par nya skor sen i mars förra året.


My new lööööve!


Don't leave me.

I forgot to say out loud, how beautiful you really are to me.

Jag saknar ord.



J
ag saknar ord.. Kanske är det ändå så att jag ser på kärleken som ett misstag?



Jag kommer sakna dig oändligt mycket!

Nu ska jag nog säga upp mig för ikväll. Jag har vräkt i mig choklad, stjärnor och ostbågar och druckit massvis med läsk, så jag lär vara uppsvullen som en ballong imorgon när jag vaknar igen. Det kändes riktigt lockande att vräka i sig allt det där från början, men nu när jag har gjort det mår jag bara illa. Det ger väl med sig så småningom...

Imorgon ska jag åka och lämna Ticke till hans pappa i Södertälje. Det känns inte alls lika bra längre att ha honom borta från mig.. Anledningen till att det inte känns så bra längre är väl helt enkelt för att jag saknar honom så sjukt mycket när han är borta. Men jag får se det positivt; Jag kan ju hitta på andra saker då. Typ... Tvätta upp alla våra smutsiga kläder som säkert är nersmittade med någon baskilusk.


Ticke med sin rosa dockvagn, på väg till centrum häromdagen.


Godnatt allihopa, hoppas ni kommer sova gott. Och för er som har varit ute och slösat pengar på krogen: Trevlig bakfylla imorgon!

PUSS!

Hur gör man egen hostmedicin?

Jag är hos min syster Sofie och hälsar på. Ticke ligger i sängen och sover, fast han lär ju inte sova speciellt djupt - han håller nämligen på att hosta upp lungorna. Vi har inte fått någon hjälp alls från läkare den här veckan, inte ens en hostmedicin har vi fått utskriven.. Äh, jag får göra som dom gjorde förr i tiden när dom brände spriten hemma, jag får koka egen hostmedicin - hur man nu gör det?



En lätt avsugning och några enkla knull, det var det hon var för dig va?

När ska han bli frisk egentligen?

Ja, det blir akuten trots allt. Jag fick ju inte i Ticke någon vätska tidigare idag, men nu har han iaf druckit pretty much. Men istället för att vägra dricka så hostar han tills han spyr nu och febern har stigit till 39.4 grader. Min lille älsklutt, när ska han bli frisk?

Centrumvandringen.

Nu har soc. varit här och hälsat på, trevligt med lite besök i den sjuka vardagen. Vi pratade lite grann om hur Christopher är och så, nu har ju inte hon fått se den "riktiga" Christopher ännu med tanke på att han är sjuk - men det kommer väl det också!
Nu ska vi klä på oss och gå ner till centrum en stund, hörs sen.

PUSS!

Fråga Tomten!



TICKE: M
amma! Kan du fråga tomten om jag får gå ut på balkongen?
JAG: Men det får du inte göra Ticke.
TICKE: Nu säger min pappa att du ska vara tyst, mamma!


Jag är ingen läkare.

Morsning korsning! I natt någon gång vaknade jag till och tänkte "men VARFÖR frågade jag inte om dom kunde testa för RS-virus?". Det är nämligen så att det viruset går på Tickes förskola just nu.. Men som Petra säger: Varför ska jag som förälder behöva be om tester? Varför kan inte sjukvården själva ta det initiativet och ta några tester? Det går snabbt och enkelt, svaret får man oftast efter ett par dagar. Varje gång jag går till läkaren med Christopher får jag själv tala om vad som ska göras med honon, om jag är orolig att han har någon speciell sjukdom eller om jag vill ha hostmedicin. Och läkarna, dom sitter på sina stolar, och nickar ibland och ler lite. Är det inte dags att göra något åt det här nu? Jag är ingen läkare, inte ens i närheten av att bli det.

Från 38.4 till 40.3

Vi tillbringade ungefär en timme på närakuten. När vi fick komma in till läkaren var klockan tio över åtta, och fem minuter senare togs tempen. 39.7 grader visade den. Läkaren bestämde att Christopher skulle få inhalera Ventoline två gånger och få 7,5 ml. alvedon. Ungefär 25 minuter efter att lille Ticke fick svepa i sig en shot alvedon hade febern stigit till 40.3 grader. Det var inget dom kunde göra något åt på närakuten, så jag ska ge honom alvedon hemma också. Nu är Ticke-Litus bara 39.7 grader varm, så tempen har ju sjunkit lite grann iaf, det är skönt.
Nu ligger min älskade son och sover och jag ska också gå och lägga mig om en stund.

PUSS!

Närakuten nästa.

När jag och Ticke gick till tåget tidigare idag blev jag riktigt lycklig! Solen värmde på mina ben, nice! Just nu väntar vi på taxin som kommer 19.45, den ska ta oss till Närakuten. Ticke är lite sjuker, stackaren.. Febern vill inte gå ner, så nu är det dags att göra något åt det.

Skengravid som faan.

Jag tror att jag är skengravid. På riktigt. Jag mår illa, får "mensvärk", brösten spänner och ömmar, jag är trött hela tiden.. Så, jag är nog pretty skengravid med typ Nathalie. Jag gjorde ett graviditetstest igår (?) och det visade negativt, tacka gudarna för det. Jag vill inte ha fler barn just nu, jag måste fokusera på mig och Christopher, på våran livssituation.
Förresten så blir Ticke nog hemma imorgon igen, han har 38.4 grader varm. Hans normala temp. ligger på runt 36.4-36.6 så han är två grader varmare än han brukar vara.. Stackaren. Men han är pigg och glad iaf, det enda som är ltie jobbigt är andningen. Christopher har blivit så stor och duktig nu så han säger till när han behöver medicin. "Mamma, nu vill jag ha medicin, det är tungt." säger han och så går han och hämtar medicinerna. Pluttson då.

Nu ska jag ta en cigg, sen tänkte jag lägga mig och titta på The Simpsons eller Two and a half men. Me lööööjk it, a lot!

Pengar imorgon, förhoppningsvis!

Idag har ju Christopher varit hemma från dagis för att han var lite varm imorse. Jag vill inte riskera att han blir dålig när han är där och leker med sina kompisar.. Men imorgon ska han få gå tillbaka, för han har inte haft feber på hela dagen. Det var bara precis när vi vaknade imorse som han kändes varm.

Har varit hos soc. idag och diskuterat pengar och hur jag ska söka jobb. Jag förklarade för henne för tusende gången kanske att jag inte klarar av att sitta i en större grupp med helt främmande människor och söka jobb, den biten får någon annan sköta. Men vi kom iaf fram till att jag ska slippa gå på Jobbcenter och så ska vi försöka få ut mig på praktik istället och så ska jag dessutom sitta hemma och söka minst fem jobb i veckan. Me lööööjk it. Det blir ju ändå att jag söker fler jobb, hittar alltid något intressant på Arbetsförmedlingens hemsida.
Efter mötet hos min handläggare gick jag och Christopher hemåt för att laga ltie lunch. Som vanligt vägrade han äta om han inte fick gröt eller en macka, men jag ger mig inte. Tids nog kommer han äta, går det för lång tid får jag väl ge honom lite gröt eller så.. Men lite riktig mat i magen vore väl inte helt fel. Klockan 13.00 skulle jag vara hos en annan socialsekreterare, vi var där tio minuter innan avtalad tid. Vi väntade, minuterna gick... Till sist gick vi därifrån, klockan var då 13.24. Hade inte så värst mycket tålamod kvar i kroppen vid det laget för Ticke hade bråkat, slagits, sparkats.. Dessutom slog han en annan kvnina som satt utanför och väntade. Inte okej.

Nu ska jag försöka ringa den sistnämnda som vi skulle träffa idag, hon sitter på sammanträde fram till klockan 15.00. Skriver mer sen!

PUSS!

Tisdag morgon...

Ja, som vanligt börjar jag med att säga god morgon! Fast jag är så trött att jag helst skulle ligga kvar i sängen hela dagen, är jag uppe. Christopher väckte mig med en stor puss för en timme sen. När jag klev upp gick jag in till honom i Camillas rum och skulle ge honom en kram. Redan innan kramen blev av kände jag hur otroligt varm han var, så vi är hemma från förskolan idag igen.Vi som hade en liten feber-fri-dag igår, men på kvällen fick han lite feber igen. Jag undrar vad det kan vara?
Nej, nu ska jag fixa frukost, sen måste jag och Ticke springa iväg till soc, har möte där vid halvelva.


En liten Ticke.



PUSS!

Vågen står stilla.

Den tredje januari började jag och Nathalie att banta. Jag gick ner 7,9 kg. sammanlagt, har gått upp typ 1½ av dom nu. Det konstiga är att vågen står stilla, jag vräker i mig mat och sånt hela tiden och ändå är vikten konstant. Me lööööjk it.

Jag kanske har jobb!

Det blev inte direkt någon inomhusdag för mig och Ticke. Vi klädde på oss ytterkläderna och drog iväg till mamma en stund istället. Och när vi skulle åka hem sen så var tåget i tid (hör och häpna)! Helt sanslöst underbart att slippa stå ute och vänta i timmar på ett försenat eller inställt tåg.

Jag vet inte om det blir någon förskola för Christopher imorgon, just nu ligger han i sängen och hostar, han har fått astmamedicin, så jag hoppas att det blir bättre.
Kollade min mejl för en liten stund sen, och en restaurang som jag sökte jobb hos imorse mejlade mig idag och skrev att dom behöver lunchservis hela veckan, så jag har mejlat tillbaka och sagt att det låter intressant. Nu får jag hålla tummarna att dom ringer därifrån imorgon!
Nu ska jag fixa i ordning två mackor och en stor kopp te och sätta mig framför teven en stund.

PUSS!

En inomhus-dag.

God morgon! Chriostopher är hemma från dagis idag. Han har faktiskt varit lite varm under natten och en stund nu på morgonen, känns dumt att riskera att både han och jag blir förkylda.. Förkylningar hos oss innebär ju i regel att vi blir dundersjuka. Stackars oss!
Planerna för dagen är att jag och Ticke ska vara inomhus hela dagen lång, förutom när jag eventuellt går till centrum för att handla, men som sagt; eventuellt. Jag måste hitta riktigt bra kläder först som jag kan ha på mig, tights och gina-linne känns inte så lockande i den här kylan...

Nu ska jag fixa kaffe, hörs sen.

PUSS!

Summa sumarum:

Helgen har varit fantastiskt bra! I fredags var vi hemma hos Petra och co. för att fira hennes man Antonio som fyllde 45 år i torsdags. Vi (jag, Robert, Sofie, Petra, Daniel, mamma och Claudia) spelade in en låt till honom som Sofie skrivit texten till. Melodin blev Sommartider, och vilken hit låten blev! Sjukt bra. Igår åkte vi hem till Sofie för att fira hennes 19-årsdag. Hon hade gjort varm smörgåstårta och den var sjukt god! Två olika fyllningar hade hon och jag valde tacofyllningen. På kvällen, när det var dags att röra sig hemåt, följde Ticke med hem till Petra och jag följde med Nathalie till Jakan. Vi stod och väntade på tåget i en timme typ innan det väl kom in på stationen i Sundbyberg. Helt sjukt att det faktiskt är år 2010 och SL-trafiken fungerar inte som den ska någonstans. Var tog alla ersättningsbussar vägen?



På kvällen igår gick jag och Nathalie till Pergola en stund och sen besökte vi vår käre Riddar Jakob och fick vatten av allas våran Rambo. Rött vatten med limesmak, såg ut som en rätt trevlig drink. När vi druckit upp vattnet gick vi tillbaka till Pergola och skrattade rätt mycket åt Ante som spelade tillsammans med Mikko. Me lööööjk them.

Jag är sugen på något, trodde jag var sugen på majs men jag har fel. Majsen smakar diskmedel av någon konstig jävla anledning.. Jag kanske trots allt är sugen på tonfisk? Äh, skitsamma. Jag är sugen på någonting helt enkelt. Och nu har jag ont överjävlaallt också.

PUSS!

Har vi ingått en pakt, eller?

Jag börjar nog bli lite rädd nu. Bara lite smått, lite orolig att det är någonting som inte står till som det ska med mig. Jag intalar mig hela tiden att ni andra tror fel, men ju mer jag pratar om det - desto räddare blir jag att det är jag som tror fel. Hah, vad ska världen tro om det blir fel? En pakt.

Ni hjälper inte mitt humör.

Hallå, hallå! Jag måste börja med att gnälla av mig ordentligt! Den här snön börjar gå mig på nerverna och SL-trafiken hjälper inte mitt humör på rätt väg. Jag är trött på att vänta, det är det enda man får göra nu för tiden. GRATTIS, DET SNÖAR I ÅR IGEN! Visserligen har det inte varit sån här vinter sen 1984 (om jag inte minns fel?), men ändå. Ersättningsbussar borde det finnas längs varje pendeltågslinje all day long, men inte ens det kan SL tänka på. Bajs på er, alltså.

Jag håller på med lite sen middag till mig och Ticke; pyttipanna med rödbetor blir det idag. Yummie!

Dagens ungdom, alltså..



Jag: Christoooopher! Kom ska du få kläder.
Ticke: Det kan du fetglömma, mamma!

Det är nog dags att jag tar ett allvarligt snack med MosterNathalie om hur hon uttrycker sig ibland. Hon är den enda jag vet dom använder "fetglömma" i meningar. Men Ticke är åtminstone söt när han säger det ;)


Just nu:


Ticke sitter och tittar på Shrek och jag ska börja städa vårat rum nu.

45-årskalas igår, 19-årskalas idag!

God morgon! Vi har varit vakna i över en timme, väcktes av höga röster och hårda ord. Vet inte om det kanske var grannarna, men jag gissar starkt på det. Jag är dundertrött, lyckades inte somna i tid igårkväll. Men jag får väl försöka ta igen det i natt istället.
Klockan 15.00 ska vi befinna oss hemma hos Sofie i Sundbyberg, för hon fyller år idag! GRATTIS SUSTÄÄÄÄR. Vi ska tydligen räkna med att stanna till tidigast klockan nio.. Hm, jag undrar verkligen vad det är hon och Petra har planerat! Jaja, den som väntar på något gott...

I-landsproblem #1

Ett sista inlägg innan det är dags för mig att lägga mig i sängen och titta på Scrubs, det hinner jag allt med! Jag har precis tagit ett varmt bad. Som vanligt när jag ska bada så fryser jag så det låter som tänderna ska hackas sönder, så jag vrider upp värmen på vattnet en aaaaning bara och öser på för fullt. När badkaret är fyllt så ligger jag där och svettas för att vattnet är så varmt - så jag tömmer ut en aaaaning bara och fyller på med lite svalare vatten igen. Jaha, så ligger jag där och vattnet blir bara kallar... Och kallare. Hur sjutton ska man göra för att få en perfekt temperatur på badvattnet? Man kanske skulle göra som så att man fyller på vatten som är riktigt varmt och sen låter man det stå ett tag innan man själv lägger sig för att plaska omkring.. Fast jag skulle tröttna, jag har för lite tålamod för en sån simpel grej. Äh, jag får helt enkelt börja duscha istället. Här kan ni snacka i-landsproblem.

F
örresten så har jag träffat Nathalie idag! Vi har knappt setts någonting den här veckan, vilket är väldigt ovanligt. Vi umgås i princip varje dag och pratar i telefon flera gånger om dagen - men dom senaste dagarna har det varit rätt tyst från oss båda.

(Inlägget publicerades uppenbarligen inte i tid, så jag publicerar det nu.)

<3



Trodde du att jag skulle stå här och vänta på dig?
Ledsen, min vän - men svaret är nej.


Det är inte så lätt alla gånger, men det är värt allt slit!

Nu ska jag börja med att berätta om hur det har varit att hämta Ticke på förskolan den här veckan. I vanliga fall brukar det gå åt helvete, men dom tre dagarna han har varit där nu har det gått hur bra som helst. Jag försöker att inte stressa på honom när vi ska klä på oss ytterkläderna, han leker gärna att han är hund precis då och säger ofta "säg 'hunden, kan du hämta jackan?'" och då gör jag det. Allt för att det ska gå så smidigt som möjligt. Dessutom säger Jenny till honom flera gånger om dagen att mamma kommer och hämtar klockan tre. Jag tror faktiskt att det är det som gör att det har blivit mycket lättare för honom att säga hejdå till förskolan och hej till mamma! Nu bävar jag inte inför hämtningen längre...

... Men det är fortfarande väldigt mycket som vi behöver jobba på för att Christopher ska bli ett lugnt och harmoniskt barn. Just nu är han den vildaste och mest aggressiva du kan tänka dig. Det räcker med att jag talar om för honom att det är middag snart så får han världens utbrott! När han blir så arg får man ingen kontakt med honom och ofta upplever jag det som att man måste "akta sig" för att inte åka på en smäll eller fem. Ni som inte känner varken mig eller Ticke kan nog inte riktigt förstå hur det är, inte genom att bara läsa min blogg iaf. Man måste uppleva situationerna för att få en riktig inblick i vad det innebär att vara med Christopher. Och ja, allt det här har gjort att jag faktiskt har kontaktat socialtjänsten i Järfälla Kommun, för jag orkar inte hur mycket som helst. Jag har bett om någon form av avlastnings- eller kontaktfamilj. Någon som kan ha Christopher någon gång ibland, för jag känner inte att jag kan ge honom allt det han behöver.
Christopher är ett väldigt aktivt barn, han somnar oftast runt mellan klockan tio och tolv på kvällen och vaknar igen vid åtta på morgonen. Han har ett tufft morgonhumör (Korhola-syndromet, here we go!), så det är inte speciellt lätt att handskas med honom vid den tidpunkten. Men hur jobbigt, påfrestande och ansträngande det än kan vara så är jag så sjukt glad att jag har Christopher.


"Mamma, jag älskar dig!"
"Jag älskar dig också, Christopher."
"Puss, puss!" <- Ticke
"Puss, puss!" <- Jag
"Kan jag få krama dig, mamma?"
"Självklart, hjärtat." Jag gick in till honom och gav honom en kram och sen gick jag ut ur rummet igen.
"Jag vill ju pussa dig också!"
"Ja, vänta lite då så kommer jag in."
"Nej, mamma. Jag är en stor pojke nu och stora pojkar väntar inte!"


För jag är schnyggast i världen med illrosa glasögon och gräna hörselskydd!

Jag kind of saknar honom.

Jag kom hem för ungefär 10 minuter sen, promenerade bort till dagis för att lämna Ticke. Alltså, allvarligt.. Dom som sköter plogningen i Järfälla Kommun måste ha missat att det har snöat den här vintern. Det går knappt att ta sig fram med vagnen på gångvägarna längre. Promenaden till dagis tar i vanliga fall 20 minuter från mig, men dom senaste veckorna har det tagit nästan den dubbla tiden! Sicken tur då, att jag ska ner till centrum om en stund igen för att träffa Mia.. Kommer ju ta en evighet det också, även fast jag inte har vagnen med mig.

I onsdags åkte jag och Christopher till Bro för att vi skulle spela in en låt hemma hos Robert. Vi blev kvar i Bro över natten och igår spelade vi in hela dagen igen. Det tar verkligen på krafterna att spela in, jag blir så satans nervös, så jag vågar inte göra någonting om någon annan lyssnar. När Robert hör är det lugnt, han skrattar inte om man sjunger falskt, haha.

Nej, nu måste jag börja röra mig mot Nathalie i väntan på att Mia ska komma ner till centrum med älskade OlivFis. Jag kind of saknar honom ganska mycket ibland. Men jag återkommer senare under dagen med hur allting har tett sig, hur Antonios födelsedagsfirande har gått and so on.

PUSS!

You're All That I want.

Ett litet uppehåll i bloggandet får alla räkna med någon gång ibland. Nu är det min tur, men jag återkommer imorgon eller under helgen med information om min fullspäckade vecka som har varit!

PUSS!

"Han pussar Natha, blääää!"

Idag har jag haft en hel del att göra. Eller ja, det är så det känns iaf.. Först var jag på besök hos soc. vid kvart i tio och klockan elva befann jag mig på vårdcentralen för att kolla mina tår. Blev skickad på röntgen, men jag har bara skadat mjukdelarna. Jag har med andra ord ett stort jävla blåmärke i hela mittentån. Efter läkarbesöket åkte jag och Fia (som kom och mötte mig vid VC) hem till Nathalie och Zacke och drack kaffe och pratade massor.
Klockan tre hämtade jag Ticke på dagis och det gick förvånansvärt bra! "Nu är klockan tre och nu ska jag gå hem!" ropade han till sina kompisar innan han sprang ut i hallen för att klä på sig. Min underbara son... Det blev en vända hem till Nathalie och Zacke efter dagis också, kom hem därifrån för inte alls länge sen.

Igår var Ticke för övrigt helt underbar! När jag hade mött upp honom och Tobbe vid pendeltåget så gick vi raka vägen hem. En av konversationerna vi hade på hemvägen löd:
Jag: "Vad heter pappa?"
Ticke: "Tobbe!"
Jag: "Vad heter mamma?"
Ticke: "Sandra!"
Jag: "Vad heter moster då?"
Ticke: "Nathalie! Och Zacke. Han pussar Natha, blääää!"

Vi har även haft en konversation om att Ticke har Zackes bebis i sin mage, "precis som Natha!". Min lille Ticke-Litus är nog den mest underbara grabb i universum. Honom älskar jag oändligt.

Snart är det premiär för Riddarparken!

Det finns så mycket jag vill säga nu, så många tankar som fladdrar omkring i huvudet och vill komma ut ur munnen som ord. Jag låter allt vara osagt ett tag till..
Imorgon måste jag nog gå (läs: halta, försöka ta mig) till läkaren. Tidigare idag låg jag i sängen i pappas och Camillas rum och tittade på TV. Så tyckte jag att jag hörde min mobiltelefon ringa, den låg i mitt rum. Jag reste mig från sängen och började springa mot rummet och PANG! så hade jag sparkat till ett ben som hörde till datorbordet. Alla benen till det ligger ute i hallen för att det ska kastas. Nu är mina tre mittentår på höger fot helt svullna, det ilar i hela foten och det dunkar och bultar i två av tårna. Jag kan knappt gå, så ont gör det! Och då är frågan: Hur sjutton ska jag klara av att gå till dagis med Ticke imorgon?


Snart är det vår och då är det premiär för Riddarparken!


Christopher har för övrigt kommit hem nu, helt underbart att få träffa honom igen! Vi har haft lite smågnäll nu på kvällen - han vill inte sova. Men nu tror jag faktiskt att han har somnat, jag har iallafall inte hört ett ord från honom på ungefär 30 minuter (peppar, peppar). Nu ska jag nog fixa mig ett par mackor och lite varm choklad och lägga mig i sängen och njuta av något bra program.

PUSS!

Frågor och svar.

  • Ditt namn? Sandra Johanna Kristensen
  • Födelseår? 1987
  • Hur lång är du? 1,56 typ
  • Spelar du på något instrument? Nope, det gör jag inte
  • Dina första tankar när du vaknar? Kaffe, morgoncigg och toalett!
  • Är du hungrig? Nej, har precis vräkt i mig frukost..
  • Vart befinner du dig just nu? I pappa och Camillas rum framför deras dator.
  • Biter du på naglarna? Inte längre :D
  • Vad har du för färg på trosorna? Gråa.
  • Vad är du bra på? Jag är bra på att lyssna.
  • Har du några husdjur? Ibland en hund, ibland ett lejon, ibland en tiger..
  • Är du singel? Ja, tacka gudarna för det!
  • Vad heter din farmor o farfar? Maire och Erkki
  • Vem vet mest om dig? Nathalie.
  • Vad vill du ha just nu? Min hemlighet.
  • Ditt mål i livet? Flytta till egen lägenhet med Ticke-Litus
  • Vad är du rädd för? MYROR! Och att förlora någon/något jag har just nu.
  • Har du någon vän du känt i 10 år? Jaaops, det har jag.
  • Har du körkort? Nej, jag är väl den enda i min bekantskapskrets som inte har det.
  • Vilket/vilka namn tänkte dina föräldrar ge dig? Det var tydligen prat om Alexandra, men det blev Sandra.
  • Pepsi eller Coca cola? Coca cola
  • Sjunger du? Haha, ja! Och då borde folk i omgivningen verkligen hålla för öronen.
  • Vad har du för skostorlek? 38
  • Vill du gifta dig? Inte en gång till..
  • Kommer du överens med dina föräldrar? Jaaops, det gör jag,
  • Din hårfärg o frisyr? Blond med mörkare utväxt och en frisyr som ska sparas till långt.
  • Skorna du hade på dig idag? Jag har inte haft skor på mig idag, men det blir mina stövlar.
  • Görnan eller Liseberg? Grönan.
  • Vad sover du i? Trosor och gina-linne.
  • Kläder du hade på dig idag? Tights och ett vitt gina-linne.
  • Favoritfärg på kläder? Grått.
  • För ungefär hur mkt pengar köper du kläder för varje månad? Inte ett nickel.
  • Tatueringar du har? Jag har inga nu, men vet vad jag ska göra :)
  • Piercingar du har? Naveln och läppen
  • Har du glasögon? Nej, men jag har haft.
  • Hur ser din plånbok ut? Den är brun och STOR.
  • Din perfekta pizza? Kebabpizzan från Andra Sidan.
  • Favoritårstid? Våren med alla känslor som sprudlar upp <3
  • Favoritdjur? Hundbebisar <3
  • Favoritparfym? No idea.
  • Hur mkt pengar har du? Femton kronor ungefär..
  • Hur svarar du i telefonen hemma? Hej, det är Sandra.
  • Hur svarar du i mobilen? "Jaaops" eller "Mm."
  • Vem ringde du senast? Nathalie
  • Sov du ensam i natt? Jaa, det gjorde jag.
  • Vem sov du senast hos? En person.
  • Vad gjorde du kl 08 i morse? Sov ut.
  • Vad gjorde du för 15 min sen? Läste bloggar.
  • Det sista du sa? Jippie, vi har apelsinjuice!
  • Det senaste någon sa till mig? Vi börjar åka från Södertälje nu.
  • Vad har du drukigt idag? Apelsinjuice.
  • Vad va de senaste du åt? En macka.
  • Vad är det för färg på din ytterdörr? Brun.
  • Vad är det för väder hemma hos dig? Hemma har vi inget speciellt väder, men utomhus är det snöigt.
  • Godaste glasssmaken? Vanilj med krossad choklad.
  • Sover du tungt? Nej, det gör jag inte.
  • Drömmer du mardrömmar? Ja, titt som tätt.
  • Vad ser du om du tittar åt höger? TV:n.
  • Vad ska du göra härnäst? Sminka mig.
  • Humör just nu? Nere.
  • Favoritgodis? Choklad!
  • Sommarplaner? No idea.
  • Morgon eller nattmänniska? Nattmänniska..
  • Har du dåligt morgonhumör? Ja, oftast har jag det.
  • Snarkar du? Bara när jag är sjuk.
  • Stjärntecken? Jungfru.
  • Stökigt eller välstädat? Jag vill ha välstädat, men i mitt rum ser det förjävligt ut nu.
  • Vad väntar du dig om 10 år? Ingenting typ. En egen lägenhet..
  • Saknar du någon nu? Ja..
  • Vill du ha barn? Inte nu. Det räcker med Christopher <3
  • Längtar du tills din nästa födelsedag? Nae, det gör jag väl inte.
  • Är du snäll? Ibland.
  • Är du blyg? Jag vet inte?
  • Favoritfärg? Olika beroende på vad jag är på för humör-
  • Har du spytt i någons knä? Öhm, nej?
  • Syskon och ålder? Syster 35, bror 29, bror 21, syster 19, bror 17, syster 16.
  • Tycker folk att du är snygg? Fråga dom istället.
  • Har du bråkat med någon idag? Nej.
  • Vad har du för planer i helgen? Mina planer för helgen var att jobba.
  • Vem får en kram? Någon jag inte träffat på ett tag.
  • Kan du baka bullar? Jaaops.
  • Vad såg du senast på tv? Making Mr. Right
  • Tycker du om din pappa? Jaa.
  • Vem i släkten pratade du senast med? Nathalie.

  • Massage och nytt nummer.

    Jag har precis kommit hem från massagen som en kompis bjöd mig på. Att kliva in på det stället och få oljemassage blandat med thaimassage, det var det bästa jag har gjort det här året! En hel timmes massage, över hela kroppen (utom magen och brösten). Najs!
    N
    u ska jag lägga mig i sängen och sätta på en film. Ska ligga och vila ett tag innan det är dags att gå till jobbet. Skönt att börja klockan 20.00 och sluta 01.00, bara fem timmars arbetspass. Me lööööjk it!
    Jag har förresten bytt nummer, så om det är någon som inte har fått det nya så är det bara höra av sig, antingen på Facebook eller i en kommentar på bloggen.

    PUSS!

    Jag befinner mig i punktens värld.

    Pappa bad mig skriva en inköpslista, antar att han och Camilla ska åka och handla sen. Te är någonting som jag har saknat att ha hemma! Ibland är det värsta mysfaktorn att sitta med en kopp te i min soffa med laptopen i knät och titta på Desperate Housewives. Det gillar vi, eller hur?
    Natten till idag fick jag mysa med lilla bebispluttisen, han är så grymt mysig! Fast det är inte speciellt mysigt när han biter tag i näsan på mig och drar mig i håret med hjälp av tänderna.. Det gör ganska ont, kan jag lova! Men han är mys iaf.
    Jag var i Rågsved igår och tittade på en lägenhet. Den är helt nybyggd och asfräsch - men Rågsved? Jag kan väl inte bo där?! Det är långt åt helvete från där jag vill bo. Jag började på plats 7, men har nu i efterhand sett att jag har plats 4´, så det betyder ju att några har tackat nej eller inte blev godkända. Jag har tackat ja, men jag kan fortfarande ångra mig om det skulle vara så. Jag hade 7 likadana lägenheter att välja på, så jag rangordnade dom och ja.. Nu får vi väl se var det landar. Läskigt nervös är jag iaf, en egen lägenhet skulle vara så mycket enklare för mig, men Rågsved? Nae, jag sätter punkt här nu.

    Och det är i punktens värld jag befinner mig.

    Jag ska byta telefonnummer.

    Det blir svårare och svårare att inte ta upp vissa saker som har hänt med vissa personer. I natt drömde jag att vi var på barndop och att jag reste mig upp under fikat och berättade för alla. Ni förnekade händelsen och lyckades få människorna som var där att vända sina ryggar mot mig istälket för er.
    Och det blir svårare och svårare att inte prata om vissa saker med en viss person. Fast det är nog bäst att låta allting vara helt outtalat, det blir bara en reklamation annars, och sådant slipper vi gärna, eller hur?
    Jag ska för övrigt byta telefonnummer, orkar inte med att vissa jobbiga människor har numret. Det är ganska påfrestande att aldrig få vara riktigt i fred.
    Nu ska jag fixa någonting att äta lite snabbt, sen ska jag ta ett långt, varmt bad..

    PUSS!

    Förlåt för att jag bråkar.

    Gosh, vilken jävla dag det har varit! Christopher har varit på sitt allra värsta humör, egentligen har han nog inte menat något illa med allt han har gjort - men det blir för mycket till slut. Han har varit en riktig pain in the --- hela dagen, skrikit, tjatat, gnatat, tjatat ännu mer..  Och så åkte vi hem till min faster och hälsade på framåt eftermiddagen och där höll han på att peta ut ögonen på stackars Zacke hela tiden och då sa Nathalie ifrån. Egentligen skulle vi åka och äta pizza efter att vi varit hos faster P, men jag bestämde att vi skulle hem istället. När vi kom hem så blev han helt underbar, ni vet som bara barn kan bli.. "Var är Natha och Zacke och Denise?" frågade han. Jag svarade att dom åkte för att äta pizza och frågade om han visste varför vi inte följde med. "Jag bråkade bara med dig, mamma, så vi är hemma nu" svarade han. "Förlåt mamma för att jag bara bråkar!".

    Bus i magen <3

    Jag har så himla ont i mina trampdynor! Jag tror mig veta att det beror på att jag har gått i platta skor när jag har jobbat. Jag måste faktiskt köpa ett par ordentliga skor med klack, fast dom får inte klacka när man går. Jag har hittat ett par skor på Din Sko, dom var helt okej så jag tror att jag ska köpa dom så småningom.

    Nu ska jag chattulera lite till med Nathalie (som för övrigt har Bus-i-magen!) och så ska jag ta en cigg.

    F.

    Dra åt helvete eller någonstans där jasg slipper se dig igen. Du är dum. Idiot. Äcklig.

    No nails, no massage = Nonono.

    Idag skulle jag egentligen ha varit och fixat mina naglar, men det blev inte av för jag skulle inte ha råd. Och dessutom hade en kompis bokat tid för massage till mig, men det blev inte heller av. Dom ringde från dagis och ville att jag skulle komma upp med medicinen till Christopher, så det fick bli mitt lilla "fredagsnöje".
    Jag vet inte riktigt vad jag ska göra ikväll, vill träffa någon och typ äta tacos, det skulle vara sjukt gott! Och en bra film efteråt, det skulle inte heller sitta helt fel. Hm, jag ska nog ringa Nathalie och fråga vad hon och Zacke ska göra ikväll..
    Nej, nu måste jag springa iväg till centrum, ska möta mamma om tio minuter för vi ska gå och sola!

    PUSS!

    Pergola & jag har en historia ihop.

    God morgon!
    Jag jobbade faktiskt igår, on my beloved Pergola. Jag vet, jag har sagt minst TUSEN gånger att jag inte ska jobba där igen, men ibland blir det inte riktigt som man planerat. Jag älskar att jobba - om det är med det jag vill jobba.

    N
    u måste jag snabba mig på, såg jag. Klockan är redan halv nio och Ticke ska vara på dagis om en halvtimme.

    PUSS!

    Känslomässigt störda personer.



    S
    kulle det kunna vara så enkelt att dom två mest känslomässigt
    störda personerna som finns kan vara perfekta för varandra?



    Du sjunker in i apati, när alla går förbi..

    Jag var inne på Upplands-Brohus.se alldeles nyss och säkte en lägenhet via Bostad Bums. Jag har tackat ja till erbjudandet och nu kan jag inte göra mer än att hoppas. Det är en trea på 58,5 kvm, och den ligger i området där min farbror bor. Men jag ska nog inte hoppas för mycket, det blir så lätt fel då..

    Idag ska jag på möte på Christophers förskola ang. personalsituationen som råder där för tillfället. Det är en pedagog som har blivit helt felbehandlad av chefen, så nu har hon sagt upp sig från Aspnäs Förskola. Hon jobbade på Christophers avdelning och blev helt plötsligt omplacerad - och ingen blev informerad förrän det hade gått en vecka eller så. Dåligt.

    Nu ska jag lyssna på musik och möblera om i mitt och Tickes rum.

    PUSS!

    Jag - ett levade frågetecken?

    Jag har aft en trevlig kväll, med lite bilåkande och lite prat. Inget prat om det jag vill prata om dock, vilket faktiskt stör mig relativt mycket. Men heter man Sandra Kristensen så gör man. Blev hämtad vid kvart i nio och då åkte vi först till macken och köpte ett paket cigaretter åt Nathalie. Efter det åkte vi mot målet: ......-berg-någonting. Punkterna är "första ordet" i ordet, men jag har inget minne för tillfället.
    Nu ska jag - hör och häpna(!) - faktiskt berätta om min helt underbara son. Ja, ni vet.. Christopher, det är min son, han som jag nämner ibland i bloggen.. Jag har länge fasat för varje gång jag ska hämta honom från förskolan, för han blir alltid så himla arg när vi ska gå ut i hallen och klä på oss ytterkläderna. Han skriker och vägrar ta på sig overallen/termobyxorna och jackan, spänner sig till båge så det är helt omöjligt att få på honom kläderna.. Och när jag väl har fått på honom overallen och det är dags för skorna, så har han redan krupit ur plagget som ska skydda honom kyla och dyl. Istället ligger han under bänken som dom har i hallen på hans förskola. Det kan, på riktigt, ta uppemot 45 minuter att klä på honom och komma ut till vagnen.. Men så förra veckan pratade jag med en pedagog där och frågade om dom inte kunde förbereda honom redan innan mellanmålet att "snart kommer mamma och hämtar dig". Dom skulle göra det, sa hon. Så idag när jag kom för att hämta honom fick jag en smärre chock. Barnet var som förbytt! Jag klev in på avdelningen, med inställningen att det skulle bli en kaotisk hämtning även idag, och sa hej till Ticke. "Hej mamma! Vad glad jag är att se dig!" svarade han mig. Jag tittade på hans pedagog, jag såg nog ut som ett livs levande frågetecken, och hon tittade tillbaka på mig och log. Så sa hon att hon förberedde honom redan vid lunchtid (strax innan/strax efter.. Doesn't matter) vid att mamma kommer klockan tre och hämtar. "Jahaja." tänkte jag. "Vänta bara tills vi kommer ut i hallen, då ska ni få höra hur det låter!". Christopher sa hejdå till pedagogerna och kompisarna och så gick vi ut i hallen. "Först termobyxorna, sen jackan. Nu vill jag ha halsduken och mössan och sen stövlarna!". Hm, vad har hänt? Kan detta verkligen vara mitt barn? Hade jag inte tagit fel, trots allt? Jag tog på honom kläderna och förväntade mig att kaoset skulle börja när som helst - men det hände ingenting! Med kläderna på och alla saker i famnen tog vi oss ut till vagnen, han klättrade upp och satte sig lugnt och fint.
    På väg ner till centrum var det inget tjaffs alls, jag berättade att vi skulle gå och handla lite så att jag skulle kunna göra pannkakor och Christopher satt och svarade ja på allting. När vi kom hem fick han titta på Shrek under tiden jag fixade maten, sen åt vi. När måltiden var avklarad klättrade han ner från stolen och sa att han ville ta av sig tröjan, så vi tog av den. "Och byxorna. Och strumporna. Och blöjan också!" sa han. "Varför ska vi ta av blöjan?" frågade jag och han sa: "För att jag ska bada nu, mamma." och så log han så mitt hjärta nästan smälte.
    Jag har verkligen inte haft några problem alls med honom idag, han har verkligen varit som förbytt. Okej att jag älskar min son, men idag avgudar jag honom.


    Och här hade jag tänkt lägga upp en schnyggingbild
    på Ticke, men Blogg.se strular.. Som vanligt.

    Han är ett levande bevis på true love.

    PUSS!

    De två F:en

    Idag har jag varit riktigt duktig! Först lämnade jag Christopher på dagis och där mötte jag upp Mia. Vi gick ner till centrum och fikade en snabbis på Sans Rival. Morgonkaffet är det viktigaste kaffet, jaaops! Efter det gick vi till Lindex och jag hängde undan en tröja som jag verkligen vill ha! Den hänger i skyltfönstret på Lindex i Jakobsberg, om någon känner för att glutta på den. Efter centrum gick jag iväg för att hämta mitt lig som jag glömde hos en kompis igår och sen blev jag skjutsad till Vårdcentralen där jag skulle hämta mit sjukskrivningsintyg. Efter VC åkte vi till soc. och lämnade in intyget, sen blev jag hemskjutsad. Hann inte mer än komma innanför porten innan jag kom på att jag skulle till centrum köpa påfyllning till mitt mobila bredband, så jag fick en liten promenad idag också.

    Just nu står jag vid spisen och steker pannkakor, det var familjens önskemål idag - så självklart blir det pannkakor till middag. Nu ka jag vispa lte grädde.

    PUSS!

    RSS 2.0