Mulle Meck tränar inte..

Den här trevliga gubben tog emot oss idag när vi kom till Mulle Meck-parken.

Parken var inte stor alls, jag trodde att den skulle vara lite större.. Men ja, barnen hade kul en stund iallafall. Vi bestämde oss efter en liten stund för att vända tillbaka mot Jakobsberg, för det blåste fruktansvärt mycket i Järva Krog. I Jakobsberg blev det en liten sittning i Riddarparken, barnen fick glass och vi vuxna fick koffein i oss. Ja, Dennis valde Coca Cola, men jag måste väl låtsas att vi var lite nyttigare än barnen..


Jag saknar min Ticke!

Jag har hunnit träna idag också! Ja, jävlar i mig vilken fart det var på löpbandet. Körde först på löpbandet i 15 minuter, sen mage en liten stund (satan vad det brände i magen!). Körde lite crosstraining också, 10 minuter. Löpbandet tog jag som en liten avslutning och då satan gick det undan som en flundra!
Nu ska jag följa med Dennis ut på balkongen och röka, sen ska vi kolla på The Proposal. Me like.

PUSS!

 


Mulle Meck-parken

Med lite fantasi kommer man alltid på något att göra.. Dennis småsyskon ville hitta på något idag, vi hade egentligen tänkt åka och bada någonstans - men vädret tillät tydligen inte bad idag. Mulle Meck-parken blir det idag istället.


Berättade jag förresten att jag hittade en fyrklöver i torsdags vid Plaskis?

PUSS!

Midsommarhelgen.

Jag, Dennis och Ticke började midsommarafton med att ta av blöjan på Ticke. Sen åkte vi för att träffa pappa, Camilla, Sofie och Dylan. Vi grillade lite och spelade lite kubb. Dennis och pappa var ett lag, vi tjejer det andra. Och VI VANN inte. Men vi hade kunnat göra det om inte Sofie hade träffat kungjäveln när hon skulle kasta iväg sina små pinnar, TVÅ gånger. Men ja, jag ska inte klaga för vi hade iallafall tur med vädret. WOHO!



Framåt eftermiddagen packade vi ihop oss, för vi (jag, D och T) skulle åka upp till landet och fira midsommar där. Blöjan var fortfarande obefintlig på min sons rumpa och han klarade det ganska bra. Det skedde en lite större olycka, men han sa till sekunden innan att han behövde kissa. Är det så att det är svårt för barn att känna skillnad på bajs- och kissnödighet i början? Jaja, han är blöjfri dagtid nu och han är duktigast i världen.


I måndags åkte Ticke till sin pappa och stannar där till den 11/7 eller 12/7. Det är skönt att kunna packa i ordning allting och flytta in i lägenheten utan att ha barn som springer runt benen hela tiden.

Nu ska jag ringa Tickes kontaktfamilj, over and out!

Sofie och Ticke är lika varandra!



Jag lever.

Jag lever och är vaken. Ticke är hos sin pappa och jag tänkte, när han åkte, att "nu kan jag sova läääänge varje morgon!". Men ikke, jag vaknar runt nio-tiden i vilket fall som helst.

Nu ska jag göra Dennis sällskap på balkongen.

PUSS!

Grattis i efterskott, mamma..



Grattis i efterskott, mamma.

Ticke tröttnade på att vara arg, så han so...

foto0121 (MMS)

Ticke tröttnade på att vara arg, så han somnade istället.


Det finns inget mellanting..

Sköna dag! Men jag undrar varför det inte finns något mellanting? Antingen är det jättevarmt och klibbigt i luften och man svettas och solen steker - eller så är det rätt kallt, det blåser fruktansvärt mycket och så brukar det regna. Men tja, man ska väl inte klaga nu när värmen faktiskt är här med jämna mellanrum..
Nu ska jag ut på ballefjongen och tjöta med syster min i telefon.

PUSS!

Blod, svett och tårar.

Morgonrutin: Jag vaknar, klär på mig, fixar kaffe och så går jag ut på balkongen och tar en cigg. Jag ger Ticke en macka eller två, beroende på vad han vill ha. Jag sminkar mig och känner mig relativt pigg och fräsch. Men ja, allt är ju faktiskt relativt. Allting går jättebra. Vi klär på oss ytterkläderna och ska gå till dagis. Sen, varje jävla morgon, är det någonting som händer. Lagom till att vi har kommit till mördarbacken, den backen som jag inte kör Christopher upp för, då tvärvägrar han. Jag försöker prata med honom, försöker få honom att tävla mot mig, säger att "men då blir ju du utan frukost på dagis".. Resultat? När jag är genomsvettig och sminket är typ utkladdat över ansiktet och Christopher har fått sin vilja igenom ännu en gång - då är vi framme.



Det syns inte så tydligt, men det är typ ett bitmärke. Eller ja, det ÄR ett
bitmärke, men det ser inte ut som det på bilden.
Ticke blev lite arg på mig igår och bet mig.


"Mormor, kom och lek med mig.."

Ikväll när jag nattade Ticke ville han att jag skulle sjunga för honom. Jag skulle sjunga Lilla Sofie och en sång om Dylan och Sofie och en sång om hans mormor. "Jag vet inte hur man sjunger om mormor, Ticke" sa jag. "Du sjunger såhär: 'Mormor, kom och lek med mig. Mormor, kom hem till mitt hem" förklarade han. Det var ju typ världens enklaste lilla trudelutt, men jag undrar vad jag ska säga till honom om henne. Han frågar mer ofta än sällan var hans mormor är och varför hon aldrig kommer och leker med honom längre. Jag vet verkligen inte vad jag ska säga om det. Det tär.

Nu ska jag antagligen kila ut på balkongen, Ticke har ju faktiskt somnat nu. Äntligen. Men ja, jag älskar mitt barn. Till tusen.

Gnället om tröttheten.

Jag kan inte förstå varför jag är så fruktansvärt trött hela tiden. Jag sover bra på nätterna, men sen när klockan börjar närma sig 17 på eftermiddagen, då blir jag tvärtrött. Idag somnade jag i soffan och vaknade runt tio över sju, då hade Ticke också somnat och låg på golvet (!) och såg ut att sova jätteskönt. Det kanske är dags att ta något tillskott snart? Typ järntabletter eller så? Förstoppning, here I come!


Älsklingen somnade ganska snabbt igår.

Möbelbidrag :D

Halloj! Idag har det inte hänt speciellt mycket.. Var och tränade en sväng tidigare idag med Robert, ska träna imorgon också, fast med Amanda. Det är så jävla skönt att träna! Synd bara att jag är så jävla feg och inte vågar göra det ensam.. Men den dagen kommer också så småningom.
Jag har tagit ett litet snack med soc. också angående möbelbidrag. Jag kommer få bidrag till husgeråd och säng, det är bra! Hon skulle ringa upp mig allra senast imorgon för att tala om hur mycket det blir och så.

Jag är jättetrött nu, ska lägga mig i soffan en stund och vila innan Dennis kommer hit.

PUSS!

Tröttheten segrar snart!

Hallå! Det är lite bloggtorka hos mig märker jag, har fullt upp med annat på dagarna som måste ordnas. Idag har jag varit i Kungsängen och träffat K för att hämta ett intyg på att hon får hyra ut sin lägenhet i andra hand för Upplands-Brohus. Finally! Så nu har jag lämnat in kontraktet, hyresspecifikationen och intyget till soc. Hoppashoppashoppas att dom fixar depositionen snarast! Skulle sitta så jävla skönt om åtminstone den blev fixad typ nu. Efter att jag varit och lämnat in det till soc. tog jag vägen mot dagis och stötte på Mia. Hon, Oliver och Auis följde med upp till dagis och hämtade Ticke och så blev det en liten tur till Riddarparken. Nu är vi hemma och det är snart dags att börja laga mat. Direkt efter maten ska jag lägga mig och vila en stund. Jag är så himla trött, vet inte riktigt varför.. Jag sover rätt bra på nätterna, men när klockan börjar bli runt 17 typ så smäller tröttheten till mig i ansiktet med rejäl kraft.

Nej, göra lite nytta kanske och laga mat..

PUSS!

Flytande tankar.

Nu äntligen har Christopher somnat. Förskolan har avslutat vilan för honom igen, för det funkade verkligen inte att han sov ens 20-30 minuter där. Så, nu kanske det är dags för en förändring i hans dygnsrytm också? Hoppas.
Idag träffade jag K som jag ska hyra lägenheten av, och äntligen skrev vi kontraktet! Imorgon ska jag till soc och lämna in kopia på det, hyresspecifikationen och lite andra papper som ska dit. Det känns så jävla asballt att jag faktiskt ska flytta! Dock blir det en jävla jorden runt-resa på flyttdagen. Först måste jag till Södertälje och tömma förrådet hemma hos Tickes pappa, sen ska jag till Sofie och tömma hennes förråd, sen ska jag till Vällingby och tömma mitt förråd där, sen hem till pappa och C och tömma en garderob där, hem till Mia och hämta lampor och typ någon kartong om jag inte minns fel och sen hem till Dennis för att hämta lite grejer som jag har där också. Så ja, någon som vill åka på gratis semester? Från söder till norr helt gratis! Stockholmsgenomresa for the win, liksom.



Om en stund kommer Dennis hit och snäll som han är så köper han med sig en liter mjölk, TACK GUD typ. Morgonkaffet får absolut inte missas!

PUSS!

Någonting litet ska ni väl få..

Jag och Ticke har ätit middag, lekt lite med hans bilar och ritat i hans ritblock. Klockan åtta ikväll blir det inget jobb för mig, dom ville ha ledigt från mig idag, så då får dom det också. Jag ska strax lägga mig i soffan och vila lite, mysa med Ticke och kolla på film.


Jag blir besviken.

När kommunikationen brister så finns det inte mycket att göra. Prata med mig istället för att vända ryggen åt och gå. Jag måste kunna kommunicera med folk, kunna prata. Jag blir inte ens arg nu, bara besviken över att samma sak händer.. Om och om igen. Problemet ligger inte i VAD du säger, utan allt det du INTE säger.

Nu ska jag jobba och hoppas på att det sker någon förändring snart.

20100610

Mitt barn har nog en av Sveriges skönaste sovstilar..


Den här fina teckningen fick jag av Mia nä...

dsc00850 (MMS)

Den här fina teckningen fick jag av Mia när jag bodde hos henne förra året.


En skitkass dag.

Jag känner mig typ som sju svåra år eller något. Christopher är relativt lugn idag, ändå promenerar han rätt mycket på mina nerver. Huvudvärken gör sig påmind mer och mer, den tränger sig på som en oinbjuden gäst. Skitjobbigt. Kaffet smakar typ bajs (inte riktigt, men det känns fan så). Och till råga på allt ska jag till jobbet om en timme och måste ha med mig Ticke dit - ännu en gång! Tacka fan att det finns böcker att ta med dit, annars skulle det inte funka. Ljuspunkten i tillvaron för tillfället är ledigheten som väntar i helgen. Lördag och söndag är jag ledig, skönt som fan!


Ticke visar upp en film som han fick av sin morfar och Camilla.
Det är en Nalle Puh-film för er som inte ser det..


50-årsfest på lördag!

Vi har precis ätit lite middag och inspirationen flödade under tiden jag lagade mat! Pennepasta, stekt korv och ämpare, JA! Haha, värsta gourmetmiddagen blev det.
Ikväll har jag en date med Mia. Vi ska ta en långpromenad med barnen bort mot Säby. Somnar ungarna i vagnen så gör det ingenting, det är bara skönt!
På lördag är det 50-årsfest för min fasters man. Christopher ska vara hemma hos Petra och Antonio från lördag-söndag. Det blir så struligt om jag ska ta med mig Ticke till festen för han blir så himla uppspelt när det är så mycket folk.
Nu ska jag kolla om kläderna som ligger i torktumlaren har torkat. Har den det ska jag vika tvätt och så. Kuljul liksom..

PUSS!

Christopher får sova.

Jag vet inte riktigt var jag ska göra av alla Tickes leksaker just nu.. Ska fråga Nathalie om jag kan ställa ner dom i källaren fram tills vi flyttar, det är nog lika bäst så. Om en pytteliten stund ska jag gå upp till dagis och hämta min älskade lille prins. Hoppas han har ätit bra och inte sovit så länge idag.. Vi har bestämt oss för att låta Christopher sova i 20-30 minuter när dom andra barnen sover. Hittills har det fungerat helt värdelöst! Han somnar väldigt sent hemma, igår gjorde han visserligen ett framsteg och somnade redan vid tio, kors i taket på den. Men ja, vi får se hur det funkar nu, vi ska testa veckan ut och funkar det inte så får vi avsluta sovandet för honom igen...

PUSS!

Leksakerna dräller omkring.

Ja, idag vet jag mycket bättre än när jag var tio-elva år. Jag vet att det inte är mitt fel att mamma försvinner ut. Men vem vet, hon kanske inte ens är ute nu? Hon kanske sitter hemma i sin lägenhet i Bro och väntar på att något av hennes barn ska höra av sig till henne.. Önsketänkande kallas det också.

Igår hade jag en läskigt jobbig huvudvärk. Det gjorde så ont så jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Stod jag upp värkte det, låg jag ner så värkte det och när jag gick så började jag må illa som sjutton! Idag är huvudvärken inte lika påträngande, men den finns där och gör sig påmind med jämna mellanrum.

Nu ska jag plocka lite bland mina och Tickes saker och kläder. Ska ta undan leksakerna och plocka bort massa kläder som bara ligger och dräller.. Känns onödigt att ha dom framme när dom ändå bara ligger på golvet och skräpar. Vi kommer ändå inte vara hemma speciellt mycket fram tills vi flyttar, så det är väl lika bra att det börjar försvinna saker redan nu.

PUSS!

Några tankar om en mamma som försvinner.

Idag har det varit en relativt bra dag. Mycket tankar som spökar i huvudet just nu, men jag försöker skjuta undan dom. Det är mest tankar på mamma. Jag bara väntar på ett samtal från något sjukhus någonstans där dom säger att vi måste komma och identifiera henne. Hon försvinner hela tiden och nu är det nog ingen av oss som vet var hon håller hus.. Jag har trott att jag har sett henne flera gånger i centrum, men när jag tagit mig en extra titt så har det inte varit hon ändå.
Jag kommer ihåg en grej som hände när jag var runt 11 år. Mamma hade varit ute och supit i typ en vecka eller två och sen varit hemma ett par dagar och vilat upp sig lite. Jag var hemma av någon anledning, dom andra var på dagis och i skolan. Så säger mamma till mig att hon ska iväg för att handla, varpå jag frågar om jag får följa med. "Nej, det är bättre att du stannar hemma." säger hon då. Och så går hon. Jag följde efter en bit och frågade vart hon skulle handla. "I Viksjö" svarade hon. Vi bodde alltså i Kallhäll på den tiden, så vad fan hon skulle göra i Viksjö förstår jag inte. Men ja, hon åkte. Det gick en timme. Det gick två timmar. Klockan blev sex på kvällen. Klockan blev tio på kvällen. Klockan blev... Väldigt sent. Ingen mamma kom hem. Några dagar senare kom hon och jag frågade varför hon hade stuckit iväg och varit borta så länge. Kommer inte ihåg vad jag fick för svar, men det var iallafall något som gav mig dåligt samvete. Jag tyckte det var mitt fel att hon drog iväg den där dagen, att hon var borta flera dagar. Jag tyckte allting var mitt fel.. Så jag stängde in mig i mitt rum istället och plågade mig själv genom att säga att det var mitt fel.

För jag var ju bara ett barn, och enligt det barnet jag var - ja, då var det ju faktiskt mitt fel.

Darn.

Om en liten stund ska jag röra mig mot jobbet.. Känner egentligen inte för att gå dit något mer överhuvudtaget idag, mensvärken dödar mig! Men ja, jag jobbar ändå. Och jag trivs med jobbet som faan!

Nu ska jag klä på mig lite kläder och fixa till sminket.

PUSS!

Den sjunde (eller åttonde) juni tvåtusentio.

Igår var det nationaldagen. Vi firade inte den på något speciellt sätt, satt i Riddarparken en stund och såg på när folk sjöng och hade sig. Efteråt gick jag, Sofie och barnen, pappa och Camilla till Druvan och tog en varsin cider/öl och när den var uppdrucken var det dags att vandra hemåt mot pappa och C för att äta middag. Vi åt jättegoda fläskkotletter och klyftpotatis med svampsås (kantarell- och champinjonsås). Jag tog massor med bilder igår med pappas nya systemkamera. Me like! Lägger upp lite bilder någon annan dag, kanske imorgon. Men för tillfället får det duga med en "gammal" bild.


Christopher Kristensen, Sandra Kristensen

PUSS!

Trött i kroppen..

Okej, det känns som min kropp behöver vila. Imorgon ska jag fortsätta hjälpa med städningen av lägenheten och senast 17 tänker jag vara tillbaka i Jakan igen. Behöver packa ner ilite kläder eftersom vi sticker till landet imorgon med Dennis. Kommer hem på lördag kväll igen, men det är alltid bra att ha extra ombyte med sig, speciellt när man har småbarn. Jag måste försöka hinna med ett litet pass på gymmet imorgon också, funderar på att enbart ta löpbandet och köra intervaller. Bra konditionsträning!

Nej, nu är det dags att lägga huvudet på kudden och dra täcket över kroppen. Imorgon är det ingen klocka som ringer för varken mig eller Ticke.

GODNATT!

Det har varit en lååååååång dag..

Jesus Amalia, jag är helt slut! Jag har städat och städat och städat, torkat av lister, torkat av väggar, tvättat, skurat balkongräcket och balkonggolvet, torkat av lite fler väggar, dammsugit, torkat golvet i badrummet... Ja, jag har hunnit me en hel del under den här dagen. Jag och Petra hann snagga Ticke också, men det blev lite väl kort tycker jag. Hade gärna sparat något tuppkamsliknande, men ikke. Petra lyssnade inte riktigt på det örat, utan drog av alltihop istället.. Jag säger som Antonio: "Han ser ut som ett barn som går på cellgiftsbehandling!". Jaja, jag vet att han inte gör det, men utomstående skulle säkert kunna ta fel. Han är ju så himla ljus, så hårbotten lyser igenom helt och hållet på vissa ställen på huvudet så det ser ut som kala fläckar. Håret syns liksom inte. Men ja, tacka Gud att det växer ut igen! Dessutom kan det nog vara skönt för honom att inte ha långt hår nu under sommaren, jag vet själv hur äckligt svettigt det kan bli.


Nu är håret borta...

Nu ska jag torka av väggarna inne i badrummet och även försöka hinna med dörren innan Petra, Antonio och Claudia kommer hem.

PUSS!

Tycker ni att Ticke ser.. konstig ut i näs...

foto0108 (MMS)

Tycker ni att Ticke ser.. konstig ut i nästan inget hår?


En ledig dag med jobb.

Jag undrar var sjutton laddaren till Dennis kamera har tagit vägen.. Jag skulle så gärna vilja ha kameran till Petra och dom idag, men jag hittar inte den förbannade laddaren. Jag ska nog be Dennis ta en extra titt i sitt rum, för jag tror att det kan finnas en liten möjlighet att den kan ligga kvar där.

Jag försöker få tag i min chef, men det verkar inte som att någon är på kontoret ännu.. Det vore bra om jag fick prata med honom, för jag ska egentligen vara ledig idag, men igår kväll ringde hon som jobbar istället för mig och sa att hon inte kunde komma idag. Så, första passet på jobbet är avklarat, men resten av dagen är jag LEDIG!

Nu är det dags för frukost till både mig och Ticke. Smell you later!

PUSS!

Aj rilli lavv majself.

Jag sitter hemma hos pappa och C. Ticke kolla på Björnbröder, Sofie sitter vid den andra datorn, Dylan sover och jag sitter och glor. Eller skriver med mina fingrar på tangentbordet för att kunna bygga upp meningar och kloka ord. Så mycket hade jag att säga.

PUSS!

Oj, förlåt. Jag höll för öronen så jag hörde inte.

Om man har ett företag och inte kan sköta om det ordentligt, då ska man väl inte ha ett? Anställda som snackar skit om varandra, vad är det för stil? Säg att det jobbar 10 anställda på ett företag och 9 av dom anställda snackar skit om anställd 10 för att den sistnämnda gnäller rätt mycket på vad dom andra gör. "Han bad mig hålla käften" blir till "Han bad #1 dra åt helvete" som blir till "Han gav #1 en örfil" som blir till "Han slog ner #1". Inte fan går jag omkring och snackar skit om mina arbetskamrater, även fast jag kanske inte tycker om alla. Det är respekt det handlar om. Vill du själv bli respekterad kanske du inte ska bete dig som en jubelidiot? Orkar man inte höra tjatet från en kollega; ha med musik till jobbet och ha hörlurar så att du kan lyssna på musiken istället. Eller så kan man ju faktiskt PRATA MED CHEFEN för det är denne som är berörd i detta ämne, eller hur?

Fuck this, jag orkar inte höra det här.


RSS 2.0